Тотнъм ще е без половин отбор за началото на новия сезон


Тотнъм ще е без половин отбор за началото на новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Отборът на Тотнъм може да бъде без голяма част от основните си футболисти за откриващия мач от Висшата лига следващия уикенд. Голяма част от играчите на "шпорите" участваха в заключителната фаза на Световното първенство в Русия и мениджърът на лондончани Маурисио Почетино разкри, че няма да рискува здравето им, ако те не са напълно готови за игра.

Вратарят Уго Лорис, защитниците Ян Вертонген, Тоби Алдервайрелд, Дани Роуз и Киъран Трипиър, халфовете Ерик Дайър, Муса Дембеле и Деле Али и голмайсторът на тима Хари Кейн все още не са се завърнали от почивката си след края на Мондиала. Те ще се съберат със съотборниците си на базата на клуба едва в понеделник, а пет дни по-късно Тотнъм се изправя срещу Нюкасъл в първия кръг от Висшата лига.

"Ще трябва да направим тестове в понеделник и ще видим. Може би някои от играчите са се грижили за формата си и са тренирали, а други са почивали. Разбира се, ние няма да поемаме рискове с играчи, които не са готови за първия мач. Ако някой не е готов, той няма да е в групата за двубоя, това е ясно", коментира Почетино. "За нас това ще бъде голямо предизвикателство, каквото не сме имали досега", допълни аржентинският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички