Тотнъм разпра Лестър и постави Роджърс на „дръвника“


Тотнъм разпра Лестър и постави Роджърс на „дръвника“
Снимка: Guilliver/GettyImages

2117 0

Отборът на Тотнъм Хотспър попиля от футболен бой гостуващия Лестър Сити и го срази с голямото 6:2 в пореден мач от кръга на Висшата лига. Домакините имаха леки колебания, след като Юри Тилеманс даде аванс на гостите в шестата минута, но след това поеха контрола върху срещата.

Хари Кейн изравни резултата в осмата минута след подаване от Деян Кулушевски, а Ерик Дайър засече центриране на Иван Перишич в 21-ата, за да поведе „шпорите“ напред. Четири преди края на първата част обаче Джеймс Мадисън завърши едно от малкото добри нападения на „лисиците“ и прати двата отбора под душовете на почивка при равен резултат – 2:2.

През втората част обаче осанката на Тотнъм беше още по-внушителна и домакинът беше безапелационен.

Родриго Бентанкур вкара трети гол за лондончани в 47-ата, а с хеттрик до края на срещата се отличи Хюн-мин Сон (73, 84, 86), за да донесе нови три точки на своя тим и да срази категорично четата на Брендън Роджърс, който по всичко личи ще бъде освободен от поста си на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

Тотнъм се издигна до второто място във временното класиране с този успех и има 17 точки, колкото има и лидерът Манчестър Сити и това са единствените два отбора в лигата, които все още нямат загуба. Лестър е последен с едва една точка и серия от шест поредни загуби във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички