Тотнъм отново не успя на "Стамфорд Бридж", Челси с обрат срещу "шпорите"


Тотнъм отново не успя на "Стамфорд Бридж", Челси с обрат срещу "шпорите"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2511 0

Челси победи Тотнъм с 2:1 на "Стамфорд Бридж" в голямото дерби на 13-ия кръг във Висшата лига. "Сините" затвърдиха лидерската си позиция и записаха седма поредна победа. От другата страна пък Тотнъм сложи край на серията си без загуби.

Първата част премина под доминацията на Тотнъм, който откри резултата в 11' чрез Ерикесен. Челси обаче в подходящия момент в самия край показа, че няма намерение да се предава и изравни с гол на Педро. В 51' "сините" постигнаха пълен обрат с попадение на Моузес.

Тотнъм започна преса още в самото начало на срещата и това даде незабавен резултат. Още в 11' Деле Али намери Ериксен, който прати топката в левия ъгъл за 1:0. Минути преди това бе отменен гол на "шпорите" заради засада.

През първата част точно гостите контролираха случващото се на терена и пресираха. В 33' благодарение на Куртоа, който внимаше, Тотнъм не дръпна с два гола. Хари Кейн отправи удар от границата на наказателното поле, но стражът изби топката в корнер. 

Въпреки повечето положения за гостите, Челси намери начин да се върне в мача и то точно в края на първата част. Педро в 45' изравни резултат с красиво попадение, с фалцов удар пред наказателното поле, който прати топката в далечния ъгъл. 

Челси започна доста по-активно второто полувреме, сякаш напълно забравил пресата на Тотнъм от първата част. В 51' Диего Коста намери Моузес, който бе оставен сам в наказателното поле. Отправи удар, който Лорис изби, но топката влезе в мрежата, след като се удари в играч на Тотнъм.

След първите 15 минути Челси се опита да успокои играта, но това даде повече възможности пред Тотнъм за владеене на топката. В 65' Ериксен имаше невероятна възможност да върне попадение, но завършващият му удар бе катасрофален.

Преди мача

Челси е в серия от шест поредни победи във Висшата лига, като тимът дори не е допуснал попадение във вратата си. Благодарение на тези резултати оглави и класирането.

Тотнъм има само една единствена победа за последните си пет мача от английския елит и отборът вече изпадна от топ 4. Само точка го дели от 4-ия в класирането Арсенал. Отборът няма нито една победа в последните си 29 визити на "Стамфорд Бридж" и в тях отборът е записал цели 18 загуби.

Съставите:

Челси: Куртоа; Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Коща, Азар

Тотнъм: Лорис; Дайър, Вимер, Вертонген, Уокър, Уаняма, Дембеле, Хюн-Мин, Ериксен, Кейн, Деле Али,

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички