Тотнъм нанесе втора загуба на Сити след фамозен обрат


Тотнъм нанесе втора загуба на Сити след фамозен обрат

1533 0

Тотнъм обърна Манчестър Сити от 0:1 до унизителното 4:1 на "Уайт Харт Лейн" в мач от 7-ия кръг на английската Висша лига. За "гражданите" това беше едва втора загуба от началото на сезона, но тя може да им коства  първото място ако по-късно днес градския съперник от Юнайтед спечели домакинството си на Съндърланд.

Сити води с 15 т, през "дяволите" с 13 и мач по-малко. Тотнъм пък се изравни с третия и четвъртия, съответно Уесх Хем и Лестър - по 12 преди останалите мачове от кръга.

Най-новата звезда в колекцията на шейховете, управляващи Сити, Кевин Де Бюрин откри резултата в 25-ата минута. белгиецът матира вратаря Лорис с плътен удар по диагонала.

В последната минута на първата част Тотнъм изравни от засада. Уокър центрира остро отдясно и Сон засече, но Кабаейро спаси. топката се озова у Ерик Дайер, който стреля от 25 метра и с помощта на лявата греда топката попадна в мрежата. При паса към Уокър преди това обаче имаше засада.

Пет минути след почивката Тотнъм осъществи пълен обрат. Ерик Ламела центрира от пряк свободен удар и в наказателното поле над всички скочи Тоби Алдервейрелд, реализирал с глава. Това бе неговият първи гол с екипа на лондончани.

След час игра Тотнъм нанесе трети удар. Кристиан Ериксен нацели сглобката от пряк свободен удар, а хитрата лисица Хари Кейн бе застанала на правилното място и направи лесна добавка.

Двайсетина минути преди края на редовното време Рахим Стърлин шутира извън наказателното поле, но покрай лявата греда. На отсрещната врата гол на Сон беше отменен заради засада, а след това Кабайеро парира тупалка на Кейн.

В 79-ата минута Сити получи четвърти гол. Влезлият като резерва Нжие намери Ламела, който буквално се изгаври с Кабайеро и Демикелис, карайки ги да лазят по терена и после вкара с левия крак в опразнената врата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички