Тотнъм и Челси се пребориха за евроучастие, Нюкасъл с празни ръце, Юнайтед чака ФА Къп


Тотнъм и Челси се пребориха за евроучастие, Нюкасъл с празни ръце, Юнайтед чака ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

3988 0

Тотнъм и Челси са отборите, които ще играят наесен в европейските клубни турнири. Манчестър Юнайтед и Нюкасъл ще репетират по-усилено за следващия сезон и няма да пътуват за евробитки в хода му. Това се реши в последния кръг на Висшата лига сезон 2023/24.

По-рано бяха станали ясни и четиримата участници в Шампионска лига, които Англия излъчва. Липсваше яснота само кой тим от Острова ще играе в Лига Европа и кой - в Лига на конференциите. Честта за втория по сила турнир на УЕФА се пада на "шпорите", а за "сините" остава третия, макар че те могат да си осигурят билет за Лига Европа през финала във ФА Къп.

Челси е в ЛнК, но може да напредне и до Лига Европа!

Там е и последният шанс на "червените дяволи" да играят в Европа наесен. Ако спечелят финала срещу Манчестър Сити, те ще попаднат във втория по сила клубен турнир на Стария континент.

Нюкасъл вкара 3 гола на Брентфорд в рамките на 17 минути - Барнс откри в 21', в 36' Мърфи покачи на 2:0, а 2 минути по-късно Исак направи резултата класически в полза на гостите. 
Въпреки това "свраките" няма да играят в евротурнирите, защото завършват на седма позиция, на 3 точки зад зона "Европа".
Челси откри в 17-ата минута след страхотно попадение на Мойсес Кайседо. 
Тотнъм също дръпна в резултата рано - в 14' Кулушевски откри за "шпорите" с асистенция на Хюн Мин Сон. 

Нюкасъл вкара 3 гола на Брентфорд в рамките на 17 минути - Барнс откри в 21', в 36' Мърфи покачи на 2:0, а 2 минути по-късно Исак направи резултата класически в полза на гостите. В 48' Витали Янелт върна едно попадение за домакините, а в 70' Йоан Виса съкрати разликата до 1 гол, но 8 минути по-късно дузпа в полза на гостите реши мача - 2:4. Тя бе реализирана от Бруно Гимараеш. 

Въпреки това "свраките" няма да играят в евротурнирите, защото завършват на седма позиция, на 3 точки зад зона "Европа".

Челси откри в 17-ата минута след страхотно попадение на Мойсес Кайседо. В 48-ата минута Стърлинг напомни за себе си с второ попадение за Челси в мача, дошло след подаване на Палмър. Само минута по-късно обаче Борнемут намали с гол на Енес Юнал за крайния резултат 2:1. 

Тотнъм също дръпна в резултата рано - в 14' Кулушевски откри за "шпорите" с асистенция на Хюн Мин Сон. В 59' Педро Поро вкара втори гол за гостите след асистенция на Джонсън. Шест минути по-късно Кулушевски оформи крайното 3:0 след голов пас на Мадисън. 

Манчестър Юнайтед вкара най-късно от четирите отбора, борещи се за Европа, но все пак взе своя мач срещу Брайтън с 2:0. Първия гол в срещата реализира Диого Далот в 73', а в 88' Расмус Хойлунд се възползва от асистенция на Ериксен, за да покачи на 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички