Тотнъм губи една от големите си звезди за старта на новия сезон в Англия


Тотнъм губи една от големите си звезди за старта на новия сезон в Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1585 0

Звездата на Тотнъм Хюн Мин Сон прави пореден страхотен сезон. 25-годишният южно кореец вече има гарантирано място в титулярния състав на Маурисио Почетино.

От началото на кампанията Сон може да се похвали с 12 гола и 5 асистенции в 33 мача от Висшата лига. Във всички турнири той има на сметката си 18 гола и 10 асистенции в 49 срещи. По всичко личи обаче, че "шпорите" няма да могат да разчитат на него за началото на сезон 2018/2019.

Атакуващият халф на лондонския тим има проблеми с властта в родината си, където трябва да прекара 21 месеца в казармата. За момента обаче Сон не се е явил, като евентуално негово участие в Азиатските игри може да го освободи от тази длъжност. Първенството е за играчи до 23 години, но треньорите имат право да изберат по трима над тази възраст в своя отбор, а селекционерът на Южна Корея разкри, че Хюн Мин Сон е съгласен да играе. През тази година се очаква Игрите да са в Индонезия между 11 август и 1 септември.

"Сон има голямо желание да играе на Азиатските игри. Казах му обаче, че първо има Световно първенство. Да се представи в Русия добре, после ще се видим с него и на Игрите", споделя Ким Хак-бум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички