Томас Тухел: Челси е на добро място преди мача с Малмьо в Шампионска лига


Томас Тухел: Челси е на добро място преди мача с Малмьо в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1386 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел похвали играчите си за това как преодоляха противниците си в последните седмици, казвайки, че тимът се намира в „добро място“ преди двубоя с Малмьо в Шампионската лига във вторник.

Европейският клубен шампион е на три точки пред втория Ливърпул във Висшата лига и се намира в отлична позиция да прогресира от група Н. Съставът на германеца е непобеден в шест мача след поражението през септември от лидера в групата Ювентус. По време на тази серия „сините“ надиграха убедително Малмьо с 4:0 на „Стамфорд Бридж“.

„Намираме се на добро място. Знаем какво се изисква от нас за тези резултати, усилието, което влагаме. В същото време, ние поставяме стандартите, които поставяме във всеки мач, така че утре започваме от нулата“, коментира той. Според германеца срещата в Швеция ще бъде „пета или шеста подред“, в която съставът влиза в ролята на фаворит. „Много ми харесва как отборът подхожда към тези мачове, защото влагаме много усилие и интензитет, като не обръщаме кой-знае колко голямо внимание на това, че сме фаворити, но го доказахме на терена, и това е абсолютно необходимо утре“.

Но Тухел предупреди, че Малмьо, който до момента е без победа в групата, може да бъде опасен, тъй като няма какво да губи и може да играе напълно освободено. „Малмьо може би се нуждае от невероятно представяне и ще се подготви именно за такова. Всеки един отбор на това ниво е способен да направи невероятно представяне, така че ние трябва да сме готови и да останем достатъчно здраво стъпили на земята и уважителни към мача и опонента, защото всичко е възможно“, продължи той.

Защитниците на Челси са в страхотна голова форма този сезон, като уинг бековете Рийс Джеймс и Бен Чилуел имат седем гола помежду си. Джеймс поделя реализаторското място по най-много вкарани голове за отбора през сезона с контузения нападател Ромелу Лукаку – и двамата са с четири попадения.

Тухел заяви, че е важно да не се разчита само на един или двама играчи да отбелязват голове, но подчерта и колко ключово е да има постоянни реализатори. „Щастлив съм, когато създаваме положения. Щастлив съм, когато имаме в края пет, шест играчи в наказателното поле, които са опасни. В системата, в която играем, е важно уинг бековете да са там и да имат свободата да са опасни – второто важно, разбира се, е защитниците да са опасни за головите положения“, завърши германският мениджър на лондончани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички