Тибо Куртоа спаси Челси срещу Ливърпул на "Анфийлд"


Тибо Куртоа спаси Челси срещу Ливърпул на "Анфийлд"

2305 0

Ливърпул пропусна да запише паметен обрат срещу Челси, стигайки само до 1:1 срещу селекцията на Жозе Моуриньо на "Анфийлд" в първи мач от полуфиналите за Купата на лигата, или "Кепитъл Уан Къп".

Чесли заложи на тактиката и защитата, след като още в 18' поведе с гол на Азар от дузпа. В 59' Стърлинг с дебютния си гол срещу Челси донесе равенството на своя тим.

Тибо Куртоа, който загуби титулярното си място след 5-те гола, които отнесе от Тотнъм, беше играч на мача, след като се отчете с няколко фамозни спасявания, основно през второто полувреме.

Иначе Роджърс продължава да няма победа над Жозе Моуриньо начело на Ливърпул. Все пак серията от 9 мача без загуба във всички турнири на мърсисайдци продължава. Стърлинг пък затвърди добрата си форма, вкарвайки 4-и гол в 4 мача за Купата на Лигата.

Реваншът е на "Стамфорд Бридж", като до момента Челси е загубил само 2 точки в 14 мача - срещу Шалке в Шампионска лига. Днешният мач пък беше под №650 за капитана на лондончани Джон Тери.

Челси предостави владението на топката на Ливърпул, но често контраатакуваше, с което нерядко се внасяше смут в защитата на домакините. Коща обаче беше пазен добре от бранителите в червено, а атаките на лондончани приключваха около наказателното поле на Симон Миньоле.

На другата врата Куртоа имаше малко повече работа, след като спаси на два пъти удари на Коутиньо и Джерард, но и мърсисайдци нямаха чисти положения, а честите атаки по крилата не водеха до никакъв резултат.

Така се стигна до първата грешка в една от двете отбрани. В 17' Сеск проби отдясно и Емре Джан не успя да го затвори край аутлинията. Между двама той комбинира с Азар, който беше съборен от турския халф - дузпа за Челси. Белгиецът беше точен и направи 0:1. 

Лондончани това и чакаха като бързо се затвориха в собствената си половина. Това доведе до скучна втора част на първото полувреме, като Ливърпул не застраши нито един път сериозно вратата, пазена от Куртоа.

След почивката обаче Ливърпул излезе преобразен, като започна да атакува през центъра, а това доведе до сериозни неприятности за отбраната на Челси. Хендерсън и Стърлинг пробваха по веднъж рефлекса на вратаря, а в 59' резултатът вече беше равен. Стърлинг с брилянтна солова акция навърза 4-ма играчи в синьо, а след това успя да преодолее съпротивата и на безгрешния до момента Куртоа - 1:1.

Това даде импулс на домакините, а в 67' Джерард тресна страничния стълб. Последва нова порция атаки, като Куртоа спаси своите от сигурен гол, спасявайки силен удар на Коутиньо, а след това и на Стърлинг при добавката.

В 78' резервата Адам Лалана можеше да донесе успеха, след като получи шанс на 10 метра фронтално от вратата, но с блестящ рефлекс вратарят на гостите отново спаси, този път с дясна ръка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички