Тен Хаг е ужасяващ в Ман Юнайтед, "блести" само на едно място, а сега ще разчита на Сити да спаси работата си


Тен Хаг е ужасяващ в Ман Юнайтед, "блести" само на едно място, а сега ще разчита на Сити да спаси работата си
Снимка: Getty Images

1001 0

Манчестър Юнайтед ще има възможност да завърши разочароващия си сезон с важен трофей, но за целта трябва да се справи с шампиона Манчестър Сити на финала за ФА Къп. Феновете на клуба от "Олд Трафорд" се надяват не само да отмъстят за финала от миналия сезон, в който отборът на Пеп Гуардиола спечели с 2;1, но и да спрат похода на своя съперник към вътрешен дубъл .

А за Ерик Тен Хаг задачата ще бъде дори още по-лична. Според информациите на Острова от "червените дяволи" вече са се свързали с мениджъра на Ипсуич Киърън Маккена като потенциален наследник на холандеца.

Твърди се, че Тен Хаг може да загуби работата си, независимо от това какво ще се случи на "Уембли" в събота. Но какво би оставил след себе си и какъв е рекордът на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед - ще проследим в следващите редове.

Още: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед по ТВ: Кога и къде да гледаме финала за ФА Къп?

Как се справя Тен Хаг за купите в Англия?

Ерик Тен Хах почти сигурно ще се сбогува с Манчестър Юнайтед

Рекордът на Тен Хаг във вътрешните състезания за купата всъщност е доста впечатляващ, откакто той премина в Ман Юнайтед. В първия си сезон в клуба Манчестър Юнайтед достигна финал както за Купата на Лигата, така и за Купата на ФА, където спечели първия с победа с 2:0 над Нюкасъл и загуби последния при гореспоменатото поражение от Ман Сити.

Последвалият сезон не беше толкова впечатляващ, като Нюкасъл си отмъсти за последното поражение, като отстрани Ман Юнайтед в четвъртия кръг на Купата на лигата. Но Тен Хаг все още може да завърши този сезон с втория си медал за купата, ако победи Сити, а това няма да е никак лош рекорд.

Още: Манчестър Юнайтед уволнява Ерик тен Хаг дори при победа срещу Манчестър Сити?

В Европа нещата не изглеждат никак добре

През първия си сезон в клуба, Манчестър Юнайтед участва в Лига Европа и въпреки че премина през групата с относителна лекота, клубът от "Олд Трафорд" едва успя да преодолее неубедителния отбор на Барселона в първия елиминационен кръг, преди да загуби убедително от Севиля на четвъртфиналите.

А през този сезон нещата бяха още по-зле. Манчестър Юнайтед не успя да излезе от групата си в Шампионска лига, в която участваха Галатасарай, Копенхаген и Байерн Мюнхен. В хода на шестте игри отборът на нидерландеца постигна само една победа и едно равенство.

Забележително е, че по време на престоя му в Аякс отборът на Тен Хаг излезе от груповата фаза на Шампионска лига в два от четирите сезона и в един случай стигна до полуфиналите на състезанието. Като цяло рекордът на холандския тактик в Аякс възлиза на средно 1,81 точки на мач. Откакто се присъедини към Ман Юнайтед, тази средна стойност е спаднала до едва 0,67 точки на мач.

Още: Манчестър Юнайтед е рекордьор във Висшата лига само по един показател

Рекордът на Ерик Тен Хаг във Висшата лига с Ман Юнайтед

Именно с представянето си във Висшата лига мениджърите на Манчестър Юнайтед са оценявани най-много и бившият мениджър на Аякс със сигурност не се радва на голям успех. През този сезон клубът завърши осми със само 60 точки от 38 мача - второто най-лошо завръщане за "червените дяволи" в историята на Висшата лига и второто най-слабо постижение на точки от 1991 г.

А тези цифри са далеч от това, което той правеше в Аякс. Средната стойност за този сезон от 1,58 точки на мач е най-лошата възвръщаемост на Тен Хаг във вътрешно състезание от 2016 година.  Рекордът във Висшата лига е само 1,78 за Тен Хаг, което е почти 18% спад в точките спрямо неговия рекорд в Холандия.

Още: Бруно Фернандеш сложи край на спекулациите, че иска да си тръгне от Манчестър Юнайтед

Бивш нападател на "дяволите": Юнайтед ще победи Сити във финала за ФА Къп

С ход извън футбола: Мейсън Грийнууд намекна, че не мисли за завръщане в Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси следят ситуацията около Усман Дембеле от ПСЖ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички