Тежко начало на годината за Тотнъм и Жозе Моуриньо


Тежко начало на годината за Тотнъм и Жозе Моуриньо
Снимка: Guliver/gettyImages

1510 0

Отборът на Саутхемптън постигна изключително авторитетна победа с 1:0 срещу състава на Тотнъм в двубой от 21-вия, новогодишен кръг от Висшата лига. Домакините бяха по-добрият отбор през целия двубой, като решителното попадение беше дело на Дани Ингс в 17-та минута, за да даде първа победа за състава през новата 2020-та година.

Още във втората минута домакините създадоха първи шанс в срещата. След центриране на Райън Бертранд Седрик Соарес беше оставен напълно сам на задната греда и стреля с глава, но ударът му премина встрани от вратата на Газанига.

В 5-та минута Хари Кейн получи шанс да стреля от границата на наказателното поле. Ударът му беше омекотен от рикошет в защитник, но все пак се наложи на Алекс Макарти да се намеси.

В 12-та минута "светците" създадоха ново добро положение. След не добре изчистена топка от защитата на Тотнъм Нейтън Редмънд овладя пред наказателното поле и стреля силно, но право в обсега на Газанига. Стражът на Тотнъм в крайна сметка се справи и запази мрежата си суха.

В 17-та минута силните изяви на Саутхемптън се отплатиха с попадение. След чудесен спечелена топка в средата на терена Джак Стивънс намери Дани Ингс с дълъг пас зад гърба на защитата на Тотнъм. Бившият нападател на Ливърпул преодоля с лекота Алдервейрелд и не остави никакви шансове стража на гостите, за да открие резултата.

В 23-та минута дойде поредният шанс за домакините. След хубава контраатака Нейтън Редмънд намери Стюарт Армстронг на границата на наказателното поле. Англичанинът не пое добре топката и ударът му беше блокиран от Лукас Моура.

Положенията пред вратата на "шпорите" продължиха да валят. В 32-та минута Армстронг успя да преодолее Сесеньон и да пласира перфектно центриране към Нейрън Редмънд на точката на дузпата. Нападателят обаче имаше нещастието да види как кракът на Тоби Алдервейрелд застава на пътя на шута, който вероятно щеше да намери мрежата на гостите.

В 38-та минута момчетата на Жозе Моуриньо имаха шанс за изравнителен гол. След продължително разбъкрване около наказателното поле на Саутхемптън Хари Кейн стреля от около 20 метра. Ударът му не беше добре париран от Макарти, който все пак изпревари Деле Али, за да избие в корнер.

В началото на втората част Саутхемптън отново започна като по-активния отбор. След няма и 30 секунди игра Пиер-Емил Хойберг намери Редмънд на задната греда, чийто удар обаче не намери целта.

Темпото на игра продължи да се високо, но и двата тима не успяваха да създадат поти нищо съществено на терена. В 69-та минута Кристиан Ериксен центрира от свободен удар, като на точното място да засече топката беше Вертонген, но изстрелът му с глава беше прекалено лек, за да затрудни Макарти.

В 74-та минута положението за гостите стана още по-лошо. След като Ериксен центрира от свободен удар и Хари Кейн засече топката във вратата на Макарти. Голът обаче беше отменен заради засада, а самият Кейн напусна играта поради разтежение в дясното бедро.

В 86-та минута Шейн Лонг от състава на гостите се извиси най-високо след изпълнение на корнер, но от около 10 метра не уцели вратата. Така беше оформено и крайното 1:0 в полза на домакините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички