Със страхотна ефективност Челси взе трудното гостуване срещу Уест Хям


Със страхотна ефективност Челси взе трудното гостуване срещу Уест Хям
Снимка: Guliver/GettyImages

1084 0

Лидерът във Висшата лига Челси нямаше почти никакви проблеми при гостуването си на Уест Хям и спечели комфортно с 2:1 на Олимпийския стадион в Лондон.

"Сините" бяха пресирани в началото на първото полувреме, но след блестяща контра в 25' Азар даде аванс на своите, а Коста в 50' реши всичко в срещата. Все пак в добавеното време Ланзини върна един гол, но за повече нямаше време.

Това беше 21-а победа на Челси през сезона, като селекцията на Антонио Конте въврви уверено към титлата. Отборът води с 10 точки на Тотнъм и 11 на Манчестър Сити, като в оставащите 11 кръга трудно някой би се намесил в спора за титлата, освен ако не настъпи срив при лидерите.

Уест Хям продължава серията си да няма победа срещу отбор от топ 10 на класирането, но все пак има актив от 33 точки, което е достатъчно за 11-а позиция.

В 25' Уест Хям се опита да атакува по дясното крило, но Канте разчете паса на Нобъл, пресече го и започна бърза акция за Челси. Той комбинира с Азар, който веднага направи двойно подаване с Педро - белгиецът с едно докосване елиминира вратаря Рандолф и реализира на празна врата за 0:1.

До края на полувремето Челси имаше още няколко шанса, като най-доброто положение беше малко преди края. При нова контраатака Азар, Педро и Моузес стреляха, но на два пъти вратарят, а веднъж и защитник, се намесиха, за да опазят вратата от втори гол.

Само 5 минути след почивката обаче "сините" се разписаха и почти решиха всичко в двубоя. При центриране от корнер топката беше насочена в малкото наказателнот поле - нито вратарят се намеси, нито защитник изби, и тя се озова на крака на Коста. Удар на испанеца и 2:0 за лидера в английската Висша лига.

До края на двубоя Славен Билич промени схемата на Уест Хям на 3-5-2, но това не се оказа от полза на тима. Челси владееше чудесно играта, а Конте си позволи да пусне и Курт Зума, който отсъстваше година заради контузия. Това беше 3-ото му появяване на терена във Висшата лига в последния месец.

Челси имаше още положения в мача, но Коста, Вилиан и Матич стреляха извън очертанията на вратата. Все пак в последната минута на продължението Джордан Аю изведе по отличен начин Лансини, който с премерен удар вкара почетен гол за "чуковете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички