Суперкомпютър прогнозира: Трима, покорили Шампионска лига, ще се борят за мястото на Клоп


Суперкомпютър прогнозира: Трима, покорили Шампионска лига, ще се борят за мястото на Клоп
Снимка: Getty Image/Колаж Sportlive.bg

11368 0

Суперкомпютър също се включи в прогнозите кой ще е мениджърът, който ще замени Юрген Клоп в Ливърпул. Според неговите изчисления трима мениджъри, спечелили Шампионска лига ще се борят за мястото. Миналия месец Клоп направи шокиращото признание, че ще се оттегли от поста си в края на сезона. 

Германският треньор пое тима от "Анфийлд" през 2015 г. и през деветте години изведе клуба до триумф във Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп. Мениджърът създаде много силна връзка с феновете на Ливърпул и града, но призна, че започва да се изморява и се нуждае от известно време далеч от футбола. Съобщението за напускането на Клоп предизвика много слухове за това кой може да го замени, като някои от имената са добре познати.

Топ 5 на идеалните заместници на Клоп

Още: Юрген Клоп се съгласи да не почива година след Ливърпул заради топ кандидат за подписа му?

Сега - суперкомпютър идентифицира петимата най-подходящи кандидати, като трима от тях вече са печелили Шампионска лига. TransferRoom създаде инструмент, наречен CoachFinder, който помага на клубовете да идентифицират най-добрите кандидати за треньори. Той дава на клубовете достъп до "всеобхватни анализи, които показват въздействието на старши треньора както на терена, така и извън него".

Юрген Клоп се наслаждава на последните си месеци в Ливърпул

TransferRoom даде на Лучано Спалети оценка от 93%, отбелязвайки го като идеалния кандидат. Италианецът в момента е старши треньор на италианския национален отбор, а миналия сезон изведе Наполи до първа титла в Серия А от 33 години.

Следващ в списъка е бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан с резултат от 92%. Смятан за един от най-великите играчи на всички времена, трите му поредни триумфа в Шампионска лига с "белия балет" със сигурност го наредиха и сред великите треньори.

Настоящият треньор на Пари Сен Жермен Луис Енрике, който изведе Барселона до славата на Шампионска лига през 2015 година, също има резултат от 92%.Хулен Лопетеги има оценка от 89%, въпреки че е без работа, след като напусна Уулвърхемптън миналия август.

Още: Удар по Юрген Клоп и Ливърпул: Доминик Собослай носи лоша новина - пропуска нови 6-7 мача?

Четирикратният носител на Шампионска лига мениджър Карло Анчелоти завършва челната петица с резултат от 88%. Големият отсъстващ от списъка е бившият полузащитник на Ливърпул Чаби Алонсо. Той е сред фаворитите да замени Клоп, след като превърна Байер Леверкузен в претендент за титлата в Бундеслигата този сезон.

Карагър: Само по един начин Ливърпул може да детронира Манчестър Сити

Човек в сянка: Мозъкът на Ливърпул, довел Клоп - гради нова епоха и бъдеще без Юрген

Опроверган: Появи се нова теория за изненадващото напускане на Юрген Клоп от Ливърпул

"Писна ми, в Ливърпул постоянно нарушаваме 1 основно правило, което проваля всичко"

"Тихият" проблем в Ливърпул, който Юрген Клоп толкова дълго потиска, вече излиза наяве

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички