Суонзи удари Ливърпул насред "Анфийлд"


Суонзи удари Ливърпул насред "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1119 0

Намиращият се в дъното на таблицата във Висшата лига Суонзи постигна изненадваща победа над Ливърпул като гост с 2:3. 

За Суонзи попаденията отбелязаха Йоренте (48', 52) и Сигурдсон (74'), а за мърсисайдци Фирмино (55', 69'). И петте попадения паднаха през втората част. 

През първата част Ливърпул бе по-активният отбор на терена и очаквано упражниха домакински натиск. В 17' минута Адам Лалана завърши по атрактивен начин атака, той асече със задна ножица центриране на Фирмино, но прати топката над напречната греда. Гостите също имаха своя шанс за попадение 2 минути по-късно, след като Каръл бе оставен да пробие отляво и стреля, но след рикошет в Ловрен топката срещна страничния стълб.

Втората част започна доста по-вихрено и гостите бързо дръпнаха в резултата с 2 гола. В 48' Фернандо Йоренте реагира наотскочилата топка в наказателното поле, преодоля вратаря и с удар във вътрешната страна на лявата греда откри резулата. 4 минути по-късно отново Йоренте удвои преднината. Той засече топката след перфектно центриране на Томас Карол и нанесе отблизо удар с глава.

Домакините обаче бързо реагираха на случващото се и в 55' Фирмино намали преднината. Джеймс Милнър с прехвърлящо центриране в наказателното поле намери Роберто Фирмино, който засече с глава - 1:2. В 69' Ливърпул изравни резултата. Вайналдумцентрира в наказателното поле, където Фирмино овладя на гърди, след което вкара за 2:2.

Противно обаче на очакванията, че това ще даде предимство на Ливърпул за сътворяване на пълен обрат, то Суонзи показа, че няма да се примири толкова лесно. Каръл получи на границата на наказателно поле, откъдето опита да пробие. Клаван изчисти топката към Сигурдсон, който пусна покрай Миньоле - 2:3. В 77' Фабиански направи страхотно спасяване на удар от близо на Дивок Ориги и спаси тима си от ново изравняване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички