Сумата, която Манчестър Юнайтед загуби заради Ван Гаал, е умопомрачителна


Сумата, която Манчестър Юнайтед загуби заради Ван Гаал, е умопомрачителна
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1398 0

Манчестър Юнайтед е загубил 1 милиард долара от своята стойност, откакто мениджър на тима е Луис Ван Гаал, информира британският таблоид "Мирър", който е направил сериозно проучване по темата.

Оказва се, че в последния ден на Дейвид Мойс начело на "червените дяволи", една акция на клуба се е продавала срещу 19,58 долара. Толкова е била цената на ценната хартийка при първия двубой на холандския специалист начело на Манчестър Юнайтед (на 24-и юли срещу Лос Анджелис Галакси).

На 23-и март тази година една акция на клуба на стоковата борса може да се закупи срещу 13.33 щатски долара, което прави 1 милиард долара загуба на общата стойност на всички акции на Манчестър Юнайтед.

Манчестър Юнайтед "разкри" съдбата на Ван Гаал

Причините за сериозния спад на акциите на 20-кратния английски шампион са сериозните инвестиции на тима в играчи, които обаче не доведоха до резултати от страна на тима. Манчестър Юнайтед отпадна рано-рано от Шампионска лига, в първенството все още не може да се добере до топ 4, а единственият шанс за трофей през този сезон е този от ФА къп.

"Футболните клубове като цяло не представляват особено атрактивна възможност за инвестиции, защото приходите им са непостоянни, а служителите – скъпи", коментира пазарният анализатор Лаит Халаф.

"Грешките на терена могат да се окажат скъпоструващи за акционерите – през 2015 година приходите на Манчестър Юнайтед от телевизионни права намаляха с 30 милиона паунда, тъй като тимът не се класира за Шампионската лига през онзи сезон. Дотук през годината те се увеличават значително, но ако клубът не успее да влезе в Шампионската лига, то 2017-а може да се окаже доста тежка за инвеститорите“, обяви още специалистът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички