Сюжет с марка "Премиършип" - Лампард спря Челси на "Етихад"


Сюжет с марка "Премиършип" - Лампард спря Челси на "Етихад"

5971 0

Полузащитникът на Манчестър Сити Франк Лампард вкара късен гол срещу клуба, с екипа на който стана легенда, за да спаси точка за гражданите на свой терен срещу Челси (1:1).

Първият шанс в мача се падна на домакините. Яя Туре игра с глава след корнер на Давид Силва, но ударът му бе отразен от Тибо Куртоа.

Възможностите не бяха много в първите 30 минути, но Сити продължи да натиска и едва не бе възнаграден, когато топката попадна на пътя на Джйемс Милнър, но центрирането на английския национал бе уловено от Куртоа.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа, когато центриране на Сеск Фабрегас удари ръката на съперник, но реферът Майк Дийн не обърна внимание на апела им.

Темпото на игра бе разочароващо в остатъка от полувремето, а играчи и на двата отбора си изкараха ненужнни жълти картони, докато на почивката резултатът остана равен.

Пет минути след подновяването на играта бе ред на играчите на Манчестър Сити да искат дузпа при влизане на Бранислав Иванович срещу Яя Туре, но Майк Дийн отново не бе заинтересован. Фернандиньо пък опита удар от далечно разстояние скоро след това.

Куртоа трябваше да спасява Челси при удар на Серхио Агуеро, след което Рамирес блокира Един Джеко.

В 66-ата минута Пабло Сабалета получи втори жълт картон след сблъсък с Диего Коста и след само пет минути Челси се възползва. Андре Шурле завърши с точен удар брилянтна контраатака.

Коста можеше да вкара втори гол за Челси с удар от границата на наказателното поле, но пропусна, за което лондончани платиха висока цена. Шест минути преди края бившата звезда на Челси Лампард се възползва от подаване на Джеймс Милнър и вкара от наказателното поле, за да съхрани актива на отбора си без загуба от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички