Стувал си 30 милиона, играл си в Реал и Сити, а сега...


Стувал си 30 милиона, играл си в Реал и Сити, а сега...
Снимка: Getty Images/Guliver

6547 0

Алваро Негредо е новото попълнение на новака в английската Висша лига Мидълзбро. Това е поредната крачка назад в кариерата на бившия испански национал, който изпадна в немилост във Валенсия и изобщо никой не се сети да пита "защо го няма", когато бе ясен съставът на "Ла Фурия" за Евро 2016.

МИДЪЛЗБРО С ВЕЛИКОЛЕПЕН ТРАНСФЕР

Негредо започна кариерата си в Райо Вайекано през 2003 година, а само 2 по-късно е привлечен от Реал Мадрид, където два сезона записва 65 мача и 22 гола за дубъла Кастия.

Следва период в Алмерия между 2007 и 2009, след което Негредо е привлечен в Реал, но с целта да бъде продаден за повече пари (взет е за 5 милиона и даден за 15) с опция за откупуване, ако вземе, че блесне - по примера на Алваро Мората.

По това време в Реал има звезди като Карим Бензема, Гонсало Игуаин, Клаас-Ян Хунтелаар, Рууд ван Нистелроой и Кристиано Роналдо, така че очевидно за Негредо няма място.

В Севиля той наистина блести със 139 мача и 70 гола за четири години, с което си заслужва трансфер в Манчестър Сити. Въпреки че вкарва 23 гола в 48 мача само за един сезон, той така и не е считан за твърд титуляр и е отдаден под наем на Валенсия, като условието е "прилепите" да го купят за 30 милиона евро след края на едногодишния наем.

Точно така се случва, само че вместо да надгради, Негредо изпада в немилост при Нуно Еспирито Санто, за да се стигне до деня 20 юли 2016 година, когато Валенсия го дава под наем на Мидълзбро...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички