Страхотен вратарски дуел не позволи на Клоп да дебютира с победа


Страхотен вратарски дуел не позволи на Клоп да дебютира с победа

1085 0

Юрген Клоп дебютира официално начело на Ливърпул с равенство 0:0 при гостуването на мърсисайдци срещу Тотнъм в първи мач от кръга във Висшата лига.

Мениджърът излезе без чист нападател в срещата, като остави Даниел Стъридж извън групата за мача, а в титулярните 11 се върна Адам Лалана.

В самото начало на мача Ливърпул заигра със страхотен импулс, а в 11' Дивок Ориги можеше да открие резултата. Той надскочи всички в наказателното поле и с глава стреля много опасно, но топката срещна гредата.

Само няколко минути по-късно Адам Лалана се проправи път в наказателното поле, където успя да стреля, но право в ръцете на Уго Лорис.

Последваха минути на затишие, което беше нарушено от принудително влезлия в игра Нийе - той стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе отразен от Миньоле. В 37' белгийският страж отново показа стабилност, когато спаси опасен удар на Хари Кейн.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно добро положение, но Лорис и Миньоле запазиха вратите си сухи - 0:0.

Втората част протече в по-бавно темпо, но в 55' Лорис отново доказа безспорната си класа, след като отрази страхотен удар на Лейва от близка дистанция. Само минута по-късно и Миньоле се отчете с ново спасяване.

В последните 15 минути екшънът се върна на "Уайт Харт Лейн" и в 78' Дивок Ориги едва не реши двубоя. Той се освободи в наказателното поле и можеше да отбележи, но Лорис отново се прояви със страхотна изява.

В последните 6 минути пък Миньоле отрази два удара на Кейн и Джан, което гарантира победа за вратарите в дербито - 0:0.

След нулевото равенство Клоп и компания се намират на 9-о място с 13 точки, докато с точка повече "шпорите" окупират 7-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички