Стачка срещу ръката, която те е направила футболист


Стачка срещу ръката, която те е направила футболист
Снимка: Guliver/GettyImages

3544 0

Преди старта на сезон 2015/16 само отбрани фенове на Лестър и Висшата лига знаеха името Рияд Марез. Алжирският национал играеше за Льо Авър в периода 2011-2014, където беше отбелязал едва 6 гола. Камапнията, в която "лисиците" станаха шампиони, направиха много от играчите на отбора живи легенди. И цяла Европа ги искаше.

Над всички безспорно беше Марез, който бележеше голове и даваше асистенции във всеки мач на Лестър. Сам реши да поднови договора си с "лисиците" след шампионската кампания и трябва да е вечно благодарен за шанса, който получи от Клаудио Раниери и сезнационния английски шампион.

В последните 6 месеца Лестър отказа куп оферти за своята звезда, което доведе до сериозно недоволство от страна на Марез. Но вместо да подходи по начин, който отива на легенда на клуба, той заби нож в гърба на клуба.

Креативното крило подаде молба за трансфер в последния ден на зимния трансферен прозорец и дори отказа да се появи на тренировка. Манчестър Сити до последно се опитваше да го привлече, но Лестър постави твърде висока цена - 70 милиона паунда или сделка за 95 милиона паунда (пари плюс играч). "Гражданите" се отказаха, но драмата на Лестър не приключи с финалните акорди на трансферния прозорец.

Марез не се е появил на днешната тренировка на Лестър и е обявил, че ще стачкува срещу клуба заради решението да не бъде продаден на "гражданите". Сега отборът, който постави Марез на футболната карта, страда сериозно, защото в съблекалнята има сериозен разрив заради поведението на алжирския национал. Очевидно драматичните събития на "Кинг Пауър Стейдиъм" едва сега започват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички