Спонсор се "подигра" с Манчестър Юнайтед с допълнителна клауза


Спонсор се "подигра" с Манчестър Юнайтед с допълнителна клауза
Снимка: Getty Images/Guliver

3647 0

Най-големият спонсор на Манчестър Юнайтед (извън доставчика на екипи "Адидас") е настоял за шокираща клауза при подписването на договора между двете страни. Автомобилната марка "Шевролет" е настояла да има клауза срещу изпадане на английския гранд в Чемпиъншип.

Както е известно, американската компания налива по 60 милиона паунда годишно в касата на "червените дяволи", но е настояла да получи протекции при евентуално немислимо изпадане. На Острова твърдят, че двете страни са се разбрали да редуцират сумата наполовина, ако 20-кратните шампиони изкарат повече от 1 сезон във второто ниво на английския футбол.

Макар и за кратко, много фенове се подиграваха с Манчестър Юнайтед именно с възможността да изпадне през настоящия сезон. Отборът беше едва на 2 точки над отборите в зоната на изпадащите, а дори ESPN включи "червените дяволи" в отборите, които дискутираше като потенциални изпадащи през сезона. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер обаче стабилизираха изявите си и в момента са в средата на таблицата.

Спонсорските пари изглеждат сигурни в близките сезони, а това със сигурност ще помогне на клуба да се подсили драстично през идните трансферни прозорци, а наскоро на Острова обявиха и трансферна цел №1 на Манчестър Юнайтед (коя е тя - четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички