Солскяер иска да привлече млади таланти, а не готови звезди


Солскяер иска да привлече млади таланти, а не готови звезди
Снимка: Getty Images/Guliver

2252 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че при него трансферната политика на клуба няма да се основата на покупката на готови звезди. В последните дни се понесоха слухове, че "червените дяволи" са готови да похарчат повече от 200 млн. паунда за подсилване на състава през лятото. Сред трансферните цели на Солскяр се споменават имената на скъпоструващите Ян Облак и Калиду Кулибали.

Норвежецът обаче предпочита да остане верен на традициите на Юнайтед и да залага на поканата на млади таланти, които да израснат до топ-ниво. "Мисля, че бях достатъчно честен, когато казах, че за нас ще бъде чудо да участваме в борбата за титлата през следващия сезон. Изоставането ни е твърде голямо в точково отношение. Искаме да съкратим това изоставане през следващия шампионат. Ако през февруари или март все още сме близо до лидерите, това ще бъде великолепно. Това лято ще се съсредоточим в привличането на играчи, които могат да проведат тук много години.

Не са ни нужни само готови футболисти. Ние никога не сме били клуб, купуващ завършени играчи. Роналдо не беше готов играч, когато дойде тук. Уейн Рууни не беше готов. Много футболисти, дошли тук, са се развивали и са ставали суперзвезди от първа величина. Това винаги ще бъде нашият модел - сами да развиваме играчите. Имам най-добрият персонал и най-добрите условия за това, както и най-добрите запалянковци, тъй като те обичат играчите, които предизвикват в тях възторг и ги карат да скачат от местата си", обяви Солскяер, цитиран от Sky Sports.

Междувременно клубът постави ултиматум на титулярния си вратар Давид Де Хеа. Вижте какъв в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички