Собственикът на "Теленор" и бъдещ такъв на "NOVA" купува и Челси?


Собственикът на "Теленор" и бъдещ такъв на "NOVA" купува и Челси?
Снимка: Getty Images / Guliver

4785 0

Чешкият милиардер Петр Келнер, който се очаква да стане собственик на "Нова телевизия", се опитва да придобие част от акциите на английския гранд Челси, информира чешката медия "Tyden", цитирана от английския вестник "Metro".

Както е известно, Роман Абрамович търси купувач за "сините" в последните месеци, но досега не е намерил сериозен инвеститор, който иска да плати над 2 милиарда евро за английския тим. Според различни информации, той търси сума между 2.7 и 4 милиарда евро.

Информацията на медиите в Чехия е, че Келнер се интересва да закупи част от клуба като  за начало, а разговорите за това ще започнат в близките няколко дни.

Келнер, чието състояние е оценено на 10.2 милиарда паунда, е натрупал богатството си чрез застраховане и банкиране в Чехия. Той е 88-и в листата на "Forbes" за най-богати хора на планетата. Той е дългогодишен фен на Челси и има собствено място в ложата на отбора на "Стамфорд Бридж". Неговите инвестиции в клуба могат да помогнат на ръководството да издигне нов стадион, тъй като не беше позволено "Стамфрод Бридж" да увеличи капацитета си от 41 хиляди места на 60 хиляди седалки.

Петр Келнер се прочу в България с желанието си да вземе "Нова Броудкастинг Груп", както и с факта, че придоби "Telenor" чрез своята фирма PPF Group. Повече подробности за неговата дейност четете в Actualno.com. За сделката за "Нова телевизия" четете повече тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички