Смел Нотингам шокира плах Челси и отдалечи "сините" от топ 3 на Висшата лига (ВИДЕО)


Смел Нотингам шокира плах Челси и отдалечи "сините" от топ 3 на Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1880 0

Челси и Нотингам откриха сметките си през 2023-а година с реми. Двата тима си размениха по едно полувреме и завършиха наравно 1:1. Така "сините" останаха на 8-о място в класирането с актив от 25 точки, докато Форест заема 18-ата позиция и е в зоната на изпадащите.

Резултата в 16-ата минута откри Рахийм Стърлинг, а равенството за домакините и крайното 1:1 осъществи Серж Орие в 63-ата минута.

Още във втората минута Мейсън Маунт можеше да открие резултата. Той получи страхотен пас от Кулибали в наказателното поле и стреля, но шутът му профуча над напречната греда. 

Нотингам от своя страна отговори подобаващо. В 11-ата минута Бренън Джонсън шутира силно, но бе неутрализиран по страхотен начин от Кепа, който направи двойно спасяване. 

ГОООЛ! В 16-ата минута в опита си да отбие центриране в наказателното поле Боли едва не си вкара автогол, прехвърляйки собствения си вратар. Топката се отби в горния стълб, попадайки на крака на Рахийм Стърлинг, който едва ли можеше да сбърка на опразнената врата.

Нотингам започна второто полувреме на високо ниво. Домакините стигнаха до вратата на Кепа още в 46-ата минута, когато Алони опита много труден изстрел, който бе отразен от стража на "сините". 

В 49-ата минута от двубоя дойде и поредното положение за Нотингам. Скоростна контраатака изведе Джонсън очи в очи с Кепа, който обаче отново бе на ниво и отрази шута.

5 минути след това Гибс-Уайт пробва мерника си от границата на наказателното поле. Той стреля много силно и точно, но коженото кълбо се отби в напречната греда, която спаси гостите.

ГОООЛ! Натискът на Нотингам даде желания резултат. Нескопосани действия при центриране от корнер в наказателното поле на Челси откри позиция за изстрел на Серж Орие, който не сгреши. Футболистите на домакините имаха спокойствието да разиграят топката 3 пъти преди завършващия удар. (63')

Челси можеше да се върне в двубоя в 80-ата минута. Страхотно центриране на Хаким Зиеш постави топката току пред нахлуващия на скорост в пеналтерията Обамеянг. Той обаче остана на сантиметри от това да я засече, а зад него с нея се размина и Пулишич.

До края на двубоя "сините" опитаха на няколко пъти да отключат вратата на съперника, но така и не успяха. Равенството ги остави на 8-о място в класирането, докато Нотингам остана на 18-а позиция, но постигна много важен в борбата си за оцеляване резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички