След седем гола и три обрата в мача: Арсенал сложи край на 40-годишно чакане (ВИДЕО)


След седем гола и три обрата в мача: Арсенал сложи край на 40-годишно чакане (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2956 0

Арсенал записа един от най-драматичните победи от началото на сезона! Възпитаниците на Артета се наложиха с 4:3 над завърналия се във Висшата лига Лутън Таун с попадение отвъд добавеното време на срещата. То бе дело на Деклан Райс в 97-ата минута и оформи третия обрат в мача. 

До последно изглеждаше, че Лутън Таун ще остане вече 40 години без поражение като домакин на Арсенал, но "шапкарите" бяха наказани в отвъд шестте добавени минути. Трябва обаче да се отбележи, че новакът се представи достойно и дори стигна до обрат в началото на второто полувреме. 

Първоначално гостите взеха превес в резултата след точно полувреме игра чрез Жезус в 45-ата минута, но Адебайо и бившият играч на Челси Рос Баркли бяха точни в 49-ата и 57-ата минута. Всичко това не сломи "топчиите", които изравниха само 180 секунди по-късно чрез Кай Хаверц. 

С драматичното попадение на Райс - Арсенал продължи серията си от вече шест победи във всички турнири, а тази беше първа на "Кенилуърт Роуд" от 1984 г. насам (2:1).

Така "топчиите" се задържат на върха във временното класиране и поне към този момент отварят разлика пред втория Ливърпул от 5 точки и 6 пред шампиона от Манчестър.

Следете развоя на битките във Висшата лига чрез SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички