След като реши титлата в Англия, Челси почти предреши и битката за оцеляване


След като реши титлата в Англия, Челси почти предреши и битката за оцеляване
Снимка: Getty Images/Guliver

1009 0

След като през миналия понеделник Челси стигна до 2:2 срещу Тотнъм и направи Лестър шампион, сега възпитаниците на Гуус Хидинк почти сигурно гарантираха и изпадането на Нюкасъл във второто ниво на английския футбол.

В съботния следобед вече бившите шампиони паднаха с 3:2 от Съндърланд на "Стейдиъм ъв лайт", с което помогнаха на "черните котки" да излязат от зоната на изпадащите, кръг преди края на Висшата лига.

Въпреки че до почивката Челси водеше с 2:1, от играта на Челси срещу Тотнъм нямаше и помен. Иначе Коста и Матич вкараха за лондончани през първата част, а между техните попадения точен беше Хазри.

През второто полувреме Съндърланд стигна до пълен обрат с голове на Борини и Дефо - 3:2 за "черните котки". В края на двубоя Джон Тери пък си изкара червен картон, с което сложи край на кариерата си в Челси по възможно най-неприятния начин.

Така Съндърланд събра актив от 35 точки и има нужда от 1 победа в следващите си 2 мача (един отложен срещу Евертън), за да се добере до своето оцеляване, независимо от резултатите на Норич и Нюкасъл до края на сезона.

В същото време Нюкасъл не успя да бие вече изпаднали тим на Астън Вила, като двата отбора завършиха при резултат 0:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички