След избухването: Арсенал с най-тежкия си мач до края - а Манчестър Сити пак няма да бъде спрян


След избухването: Арсенал с най-тежкия си мач до края - а Манчестър Сити пак няма да бъде спрян
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

10412 0

Арсенал избухна с гръмко 5:0 над Челси преди дни, но сега му предстои ново тежко лондонско дерби - срещу големия враг Тотнъм. Това е и поне на хартия най-тежкият мач за "артилеристите" до края, ако съдим по класирането на съперниците им (въпреки че имат и сблъсък с Манчестър Юнайтед). А в същото време Манчестър Сити ще има много, много по-лесна задача на теория.

"Гражданите" гостуват на борещия се за оцеляване Нотингам Форест, който заема 17-ата позиция. Въпреки че отборът ще се хвърли с всички сили за животоспасяващи точки, изглежда почти невъзможно Сити да бъде спрян. Неслучайно специалисти и анализатори поставят Пеп Гуардиола и компания в ролята на смазващ фаворит, като това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet.

Манчестър Сити е абсолютен фаворит срещу Нотингам Форест във Висшата лига

Коефициентът на efbet за това Нотингам Форест шокиращо да поднесе чудото и да спечели у дома е 8,60, докато ставката за триумф за "гражданите" е 1,32. Съответно пазарът за равенство е оценен на 5,60. Двата отбора се изправят един срещу друг днес (28.04) от 18:30 часа българско време.

Откакто Нотингам Форест се завърна в елита, е срещал Сити три пъти. В два от случаите губи с обща голова разлика 0:8. Веднъж обаче успява да спре Гуардиола и играчите му - и то в единствения двубой срещу тях у дома във Висшата лига през този век. През февруари миналата година приключват при равенство 1:1, когато титулярният нападател на тима и в момента Крис Ууд изравнява в 84-тата минута и оформя сензационния резултат.

Арсенал и Тотнъм в зрелищно дерби на Северен Лондон с голям залог

Арсенал и Тотнъм в пореден дуел

Малко преди техния дуел обаче е най-интригуващото дерби от уикенда - Тотнъм срещу Арсенал, които започват в 16:00 часа българско време. Коефициентът на efbet за това "артилеристите" да победят и да дадат заявка, че ще се борят за титлата до самия край е 1,81. Ставката пък за важен за "шпорите" успех в борбата за топ 4 е 3,95. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,10.

Докато Арсенал разбиваше Челси с 5:0, то Тотнъм загуби тежко с 0:4 от Нюкасъл. Можем да очакваме зрелищен градски дуел както поради стила на игра на двата тима, така и поради факта, че във всеки от последните 12 шампионатни мача на Тотнъм като домакин се е стигало до над 2,5 попадения както и до гол/гол. До момента тези опоненти имат 176 мача помежду си - "артилеристите" имат сериозно предимство от 73 успеха срещу 54 за "шпорите" (49 от сблъсъците са приключили наравно). Головата разлика пък е 272 срещу 233 за "топчиите".

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички