След 2 отменени гола Ричарлисон счупи каръка, а Евертън обърна Арсенал в края!


След 2 отменени гола Ричарлисон счупи каръка, а Евертън обърна Арсенал в края!
Снимка: Getty Images

5404 0

Отборът на Евертън постигна изключително драматична победа над Арсенал с 2:1 като домакин в сблъсък от 15-ия кръг във Висшата лига. "Карамелите" изиграха изключителен двубой, в който превъзхождаха съперника, но и имаха изключителен карък, който бе счупен в края.

Лошият късмет бе най-вече за Ричарлисон, който трябваше да види как на два пъти му отменят попадения поради много тънки засади. Първата ситуация бе в края на първата част, а само две минути по-късно Арсенал откри резултата буквално от нищото с гол на Мартин Йодегор.

През второто полувреме възпитаниците на Рафаел Бенитес не се отказаха и настояваха за обрата. В 58-ата минута отново гол на Ричарлисон бе отменен, но в 79-ата бразилецът най-накрая се разписа с глава. В продължението на мача пък феноменален удар на Демарай Грей от дистанция донесе пълния обрат.

По този начин Евертън записа първа победа от септември насам. Тимът се изкачи до 12-ото място с 18 пункта. Арсенал пък е седми с 23 точки. В следващия кръг "карамелите" се изправят срещу Кристъл Палас, а "топчиите" - срещу Саутхемптън.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

Първите минути на "Гудисън Парк" започнаха равностойно, но постепенно домакините започнаха да стават все по-агресивни. "Карамелите" организираха няколко опасни атаки, при които обаче липсваше завършващият удар. 

След половин час игра Годфри настъпи неволно с бутоните си Томиясу по лицето, който бе паднал на тревата. Ситуацията бе преразгледана от ВАР дали Годфри трябва да бъде изгонен, но не последва подобно решение. Малко след това пък Йери Мина получи разтежение и бе принудително заменен.

В 44-ата минута Евертън откри резултата след гол на Ричарлисон, но попадението бе отменено поради засада. Само две минути по-късно Арсенал вкара. Киърън Тиърни проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Мартин Йодегор засече в мрежата на Пикфорд - 0:1!

След почивката Евертън продължи да бъде агресивен и да търси попадение във вратата на Арсенал. В 58-ата минута "карамелите" пратиха топката в мрежата на "артилеристите", но попадението отново бе отменено. Алан свърши страхотна работа в атака, подаде към Ричарлисон, който вкара, но голът на бразилеца отново бе отменен заради засада.

В следващите минути Арсенал опита да накъса играта. В 80-ата минута обаче Евертън стигна до изравнително попадение, а Ричарлисон най-после успя да вкара. Демарай Грей опита мощен удар от границата на пеналтерията, който се удари в напречния стълб. Топката се върна към игрището, където Ричарлисон с глава успя да вкара - 1:1!

Едва след изравнителния гол Арсенал тръгна в атака. В 84-ата минута Еди Нкетия бе много близо до това да вкара. Футболистът на Арсенал получи центриране на далечната греда, което засече с глава, но прати топката в страничния стълб. 

В 92-ата минута Евертън се добра до пълен обрат в мача. След бърза контраатака Демарай Грей овладя топката по левия фланг и влезе навътре. Футболистът на "сините" си освободи пространство за стрелба и нанесе мощен удар от дистанция, който рикошира в страничния стълб и се озова в мрежата на Арсенал - 2:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Коулман, Кийн, Годфри, Мина, Алан, Дукуре, Грей, Таунзенд, Гордън, Ричарлисон

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака, Йодегор, Мартинели, Лаказет

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И Евертън, и Арсенал претърпяха загуби в дербита в последния кръг, след като "карамелите" отстъпиха на градския си съперник Ливърпул с 1:4, докато "топчиите" загубиха като гост на Манчестър Юнайтед с 2:3. За Евертън обаче това бе шесто поражение в последните седем мача, а последната победа на тима дойде в края на септември срещу Норич.

Арсенал се представя на добро ниво, като четири от петте им загуби през този сезон дойдоха срещу топ отбори - Челси, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Срещу останалите отбори тимът постига добри резултати и е на седмо място в класирането с 23 пункта. При победа срещу Евертън тимът ще се изкачи до петото място и ще се доближи на само точка от четвъртия Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички