Скаутът на Юнайтед изхвърлен заради обиди по българи


Скаутът на Юнайтед изхвърлен заради обиди по българи

1490 0

Датският скаут, който бе уволнен от Манчестър Юнайтед заради серия от расистки и ксенофобски изказвания в социалните мрежи, е наблегнал в обидите си на българи и румънци, посочва "The Guardian". Торбен Акяер загуби работата си, след като призова за изгонване от Дания на имигрантите от Източна Европа, които той нарича "измет и л**на".

Акяер е написал, че подкрепя родината си да затвори границите си и да сложи "допълнително хора на всяка граница и изход, така че цялата източноевропейска мръсотия и л... да бъдат задържани отвън". Даже е бил по-конкретен - че вече влезлите трябва да бъдат изпратени през границата с "ритник в задника".

"Не става дума за строители от Полша или таксиметрови шофьори от Чехия. Става дума за циганите и просяците от Румъния и България и т.н. Не трябва да показваме никаква милост!", обяснил Акяер.

Както е известно, от Юнайтед заявиха безцеремонно: Клубът получи доказателства от "Guardian" и приключи отношенията си с г-н Акяер. Манчестър Юнайтед е приобщаваща организация и няма да толерира този вид поведение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички