Сити се залепи за топ 3, Погба и Златан блестят за Юнайтед (ВИДЕО)


Сити се залепи за топ 3, Погба и Златан блестят за Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1366 0

Неочакван герой донесе труден успех на Манчестър Сити с 2:0 в домакинството на високо летящия Уотфорд. Мачът от междинния 16 кръг можеше да предложи и още попадения, но особено "гражданите" направиха няколко пропуска, а и в самия край се разминаха на сантиметри от допускане на изравнителен гол.

Капитанът Пабло Сабалета засече от далечната греда центриране на Кевин де Бройне и в 33-ата минута изведе домакините напред в резултата. Това бе първото попадение на аржентинеца за Сити в който и да е турнир от 736 дни - за последно той се бе разписвал през декември 2014 година срещу Рома в Шампионска лига.

Давид Силва пък отбеляза за 2:0 в 86-ата минута и донесе успокоение за Манчестър, които се възползваха от грешната стъпка на Арсенал и сега са в по-изгодна позиция в класирането.

Сити с 33 точки е 4-ти, но само с точка изоставане от втория Ливърпул и третия Арсенал, като лидерът Челси е с 40. Уотфорд се свлече до 11-та позиция с 21 пункта.


All Goals Manchester City 2-0 Watford FC - 14... by diyan-delev

Доста по-драматична бе победата на Манчестър Юнайтед с 2:1 на гости на Кристъл Палас, защото "червените дяволи" доминираха изцяло през първото полувреме, но едва в добавената минута Златан Ибрахимович с рамо свали топката за Пол Погба и той от чиста позиция откри.

Домакините обаче се възползваха от подема в играта си след почивката и Джеймс МакАртър изравни в 66-ата. Оттогава до края обаче Юнайтед обсади вратата на съперника и след няколко пропуска закономерно се стигна до втори гол - този път Погба изведе Ибрахимович сам срещу вратаря и с отличен диагонален удар шведът донесе победата.

Юнайтед вече има три поредни успеха във всички турнири и е на шесто място с 27 точки - 3 по-малко от Тотнъм, който по същото време срази с 3:0 Хъл Сити. Палас е 16-ти с 15.


All Goals HD - Crystal Palace 1-2 Manchester... by arcturusmedia33

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички