Сити, Ла Лига, НБА... Целият футболен свят се моли за сър Алекс


Сити, Ла Лига, НБА... Целият футболен свят се моли за сър Алекс
Снимка: Getty Images/Guliver

2026 0

Новината за претърпяната операция след кръвоизлив в мозъка на легендарния треньор сър Алекс Фъргюсън разтревожи целия футболен свят, но най-вече Великобритания, където моментално заваляха благопожелания към шотландеца и семейството му. Това се случи, разбира се, в най-бързите средства за масова информация в момента - социалните мрежи.

"Много съжалявам да чуя новината, че сър Алекс Фъргюсън е сериозно болен и е в болница. Пожелавам му всичко най-добро", написа в Туитър бившият английски национал Гари Линекер.

"Абсолютно опустошен съм да чуя, че сър Алекс не е добре и е в болница. Всичките ми мисли и молитви са с него и семейството му. Бъди силен, Шефе", написа в същата социална мрежа капитанът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик.

"Дръжте се там, сър Алекс. Мислите ми са със семейството и близките му", бе реакцията на капитанът на кръвния враг Манчестър Сити - Венсан Компани.

"Моля те, Бъди силен, Победи и това", написа бившият вратар на "червените дяволи" Петер Шмайхел.

"Моля се за сър Алекс", написа вратарят на Юнайтед Давид Де Хеа.

На официалната си страница в Туитър от Висшата лига също се присъединиха към окуражаващите Фъргюсън и семейството му.

"Мислите на всички във Висшата лига са със сър Алекс и семейството му след новината, че той е опериран спешно днес", написаха отговорниците за страницата.

На официалната страница на Арсенал написаха: "Всички мислим за теб, сър Алекс". Към тях се присъединиха и шампионите Манчестър Сити: "Всеки един в Манчестър Сити пожелава на сър Алекс Фъргюсън пълно и бързо възстановяване след операцията".

От Тотнъм също не останаха безучастни: "Всеки един в Клуба изпраща своите най-добри пожелания до сър Алекс Фъргюсън за пълно и бързо възстановяване след спешната операция днес", написаха от клуба.

От УЕФА също отправиха послание към легендата: "Нашите мисли и най-добри пожелания са със сър Алекс Фъргюсън и семейството му след операцията му по-рано днес. Всеки един служител в УЕФА пожелава на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед и посланик на УЕФА пълно възстановяване", написаха те.

От испанската Ла Лига също реагираха: "Мислите на всички в Ла Лига са със сър Алекс Фъргюсън, неговото семейство и приятели след като чухме новината, че е претърпял спешна операция днес. Пожелаваме му бързо възстановяване".

Шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс, чийто мениджър е легендата на Ливърпул Стивън Джерард, също отправиха послание към него: "Всеки един в Рейнджърс изпраща своите най-добри пожелания към сър Алекс Фъргюсън след спешната му операция тази вечер", написаха те.

Новината успя дори да излезе от футболното пространство и да достигне и други масово харесвани спортове. ОТ НБА се присъединиха към футболните си колеги.

"Всички в НБА искаме да изпратим най-добрите си пожелания до сър Алекс Фъргюсън и любимите му хора в този труден момент", написаха те в Туитър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички