Сити има своя нов герой при драма със Суонси


Сити има своя нов герой при драма със Суонси

823 0

Манчестър Сити има своя нов герой - никому неизвестният допреди седмици 19-годишен бразилец Габриел Жезус. Новото попълнение на "гражданите" от зимния трансферен прозорец реализира и двете попадения за изненадващо драматичната победа с 2:1 над Суонси в 24-ия кръг на английската Висша лига.

Бразилецът откри резултата в 11-ата минута, след като Давид Силва проби отлично в наказателното поле и подаде на Рахийм Стърлинг, който обаче бе блокиран и не можа да нанесе удар. Топката обаче попадна в обсега на Жезус, който отблизо прониза мрежата на "лебедите".

Сити доминираше през първото полувреме, но без да блести с много голови положения. След почивката Суонси заигра по-добре, но нищо не предвещаваше, че гостите ще успеят да стигнат до изравняване.

Точно това обаче се случи в 81-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон получи топката от Лусиано Нарсинг и с премерен изстрел от дъгата на наказателното поле шокира зрителите на "Етихад Стейдиъм".

За щастие на домакините обаче в 92-ата минута Силва с прекрасно центриране намери непокрития в пеналтерията Жезус. Първият му удар с глава бе блокиран от Лукаш Фабиански, но при добавката на празна врата от метър бразилецът нямаше как да сбърка - 2:1.

Така Сити все пак събра 49 точки и се завърна на трето място в класирането, за да развали господството на лондонските клубове в топ 3. "Гражданите" имат 2 точки повече от Арсенал и 3 повече от петия Ливърпул, като вторият Тотнъм е с 50, а лидерът Челси е с 59. Суонси е 15-и с 22.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички