Шоуто на Златан впечатли "Олд Трафорд" (ВИДЕО)


Шоуто на Златан впечатли "Олд Трафорд" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages/Guliver

3198 0

Шоуто на Златан Ибрахимович на "Олд Трафорд" започна. Въпреки че целият акцент беше върху Пол Погба, шведският нападател собственоръчно изкова успех с 2:0 над Саутхемптън в дебюта си пред феновете на "Червените дяволи".

Златан се разписа по веднъж във всяко едно от двете полувремена, като първо с глава беше точен в 37', а в 53' се разписа от дузпа.

Пол Погба пък дебютира повторно за тима, като изкара пълни 90 минути на терена, а всяко едно от отиграванията му беше аплодирано от феновете на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед за пръв път от няколко години стартира с две победи в първите два кръга, като преди изиграването на останалите мачове 20-кратните шампиони окупираха върха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 1' "светците" получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар на около 19 метра от Де Хеа. Тадич обаче прати топката в стената. "Червените дяволи" бързо овладяха играта и методично упражниха натиск в половината на своя съперник.

Въпреки това първоначалния натиск на домакините не даде резултат. Вместо това в 20' гостите можеха да поведат - Едмънд получи топката по крилото и нахлу в наказателното поле, където центрира в малката пеналтерия. Там обаче негов съотборник не успя да засече топката.

В 37' от нищото Ибрахимович успя да даде аванс на своите. Валенсия напредна по дясното крило и пусна извеждащ пас към корнера за Рууни. Той с перфектно центриране успя да качи топката на главата на Ибра и той я забоде за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна отлично за Манчестър Юнайтед. В 52' домакините получиха шанс да изпълнят дузпа. Ибрахимович стреля точно и направи резултата 2:0.

Това съвсем разкрепости играчите на Жозе Моуриньо, които заиграха на по-високи обороти в следващите минути. Наложи се на няколко пъти вратарят на Саутхемптън да спасява своите от още голове.

В последните 20 минути Саутхямптън създаде няколко добри положения, като най-доброто беше на Тадич при удар от около 10 метра. Топката обаче излезе в аут - 2:0 краен резултат и радост за феновете на домакините.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Погба бе наказан за предишния двубой и пропусна победата с 3:1 на гости на Борнемут, но сега вече е на линия за "червените дяволи". Мениджърът Жозе Моуриньо сподели, че не очаква французинът да може да изиграе цял мач на този етап от подготовката си, но "Олд Трафорд" ще аплодира от първата минута най-скъпия футболист в историята.

Златан Ибрахимович, който вкара феноменален гол срещу Борнемут и реално има 3 попадения в 3-те си появи в игра за Юнайтед (срещу Галатасарай в контрола, срещу Лестър за Къмюнити Шийлд и срещу Борнемут), ще поведе отново авангарда на "червените дяволи".

Състав на Манчестър Юнайтед:

Състав на Саутхемптън:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички