Шокиращ край на серията на Арсенал - борещ се за оцеляване удари "арилеристите"


Шокиращ край на серията на Арсенал - борещ се за оцеляване удари "арилеристите"
Снимка: Guliver/GettyImages

1151 0

След като куп добри отбори и в Англия, и в Европа, не успяха да спечелят срещу Арсенал през последните 3 месеца, скромният Саутхямптън съумя да спечели драматично с 3:2 над "артилеристите", нанасяйки им първа загуба от средата на август насам.

"Светците" успяха да поведат още в 20', след като Таргет успя да центрира между двамата централни бранители на гостите, а Дани Ингс засече отлично с глава за 1:0.Само 8 минути по-късно по подобен начин гол вкара Арсенал - Монреал центрира от крилото, защитник се размина с топката, а Михтариян засече с глава и реализира за 1:1.

Точно преди края на първото полувреме Саутхямптън вкара втори гол. Косчелни за втори пореден път не се беше позиционирал добре при центриране в пеналтерията, подаването на Редмънд мина зад гърба му и Ингс засече необезпокояван в обратния за вратаря Лено ъгъл - 2:1.

Отново бившият плеймейкър на Манчестър Юнайтед беше с ключов принос за изравнителния гол. Лаказет открадна топката пред наказателното поле, подаде за Михтариян и той стреля. Последва рикошет в краката на защитник и топката попадна във вратата - 2:2.

При контраатака в 85' "светците" нанесоха последен удар в мача. Шейн Лонг напредна по дясното крило и отново центрира в наказателното поле. Лено излезе неразчетено, топката остана под него и с глава Чарли Остин се разписа за крайното 3:2.

С 34 точки Арсенал вече изостана от топ 4 на 3 точки, след като Челси спечели своя двубой. Отборът продължава да е с второто най-добро нападение в Англия, но допуснатите 23 гола са второто най-слабо постижение в топ 10. Единствено Манчестър Юнайтед е допуснал повече голове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички