Шмайхел: Ибрахимович е създаден за Манчестър Юнайтед


Шмайхел: Ибрахимович е създаден за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images / Guliver

1661 0

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел смята, че нападателят на ПСЖ Златан Ибрахимович идеално подхожда на "червените дяволи".

Очаква се идното лято Юнайтед да поработи сериозно над укреплението на атаката си, като Радамел Фалкао вероятно ще се върне в Монако. Същевременно Робин ван Перси не е в първа младост, а Уейн Рууни получава задачи и в полузащитата.

Шмайхел е на мнение, че идеалното попълнение за отбора на Луис ван Гаал би бил 33-годишният Ибрахимович, чийто контракт с ПСЖ изтича след една година.

"Това, което той прави в ПСЖ, е невероятно. С него парижани изглеждат толкова убедително и впечатляващо. Той е този, който се нагърбва с отговорността".

"Миналото лято вървяха слухове, че той може да премине в Манчестър Юнайтед. Още тогава казах, че Златан е създаден за този клуб, той е роден, за да играе тук".

"Защо Кантона беше такава силна фигура тук, съвсем не такава, каквато в Лийдс или в клубовете му във Франция? Защо? Защото това е Манчестър Юнайтед. В Манчестър играчите получават свобода, но и отговорности", коментира Шмайхел пред "L'Equipe".

"Тук не гледаме кой си и какво обичаш, ние гледаме това, което правиш на терена и какво влияние оказваш на клуба. Ако не го уважаваш, тръгваш си", допълни той.

"Твоята индивидуалност зависи само от твоето желание. Бекъм и Кантона блестяха в Манчестър Юнайтед. Стотици играчи се опитваха да подражават на Бекъм и Кантона, но претърпяха поражение, защото не притежаваха индивидуалност", категоричен е Шмайхел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички