Серия А отправи сериозно предизвикателство към Висшата лига на трансферния пазар


Серия А отправи сериозно предизвикателство към Висшата лига на трансферния пазар
Снимка: Интернет

1887 0

Шампионът на Италия - Ювентус до този момент е отборът, който е похарчил най-голямата сума трансфери през това лято начело с привличането на Кристиано Роналдо. "Бианконерите" платиха малко над 100 млн. евро за португалеца и засега това е най-горещият трансфер. 

Това не бе и единственият трансфер за Юве през това лято. Защитникът Жоао Кансело бе привлечен за малко над 40 млн. евро от Валенсия, както и откупи правата на Дъглас Коста, който миналия сезон игра под наем. Сумата за него също бе 40 млн. евро. Това означава, че общо изхарчената сума от Ювентус до този момент е 212.9 мн. евро и води дори на английските тимове, които по принцип водят в подобни класации. 

Ливърпул е похарчил 182 млн. евро, а на сцената излиза и Рома с 133,4 млн. евро, пише AS. Все пак предизвикателството, което Юве отправи остава лесно преодолимо за английските тимове, тъй като само три отбора - Ливърпул, Манчестър Сити и Уест Хям, към този момент са изхарчили 935,8 млн. евро за транфери. Немската Бундеслига и френската Лига 1 все още са тихи откъм транфери и не са толкова дейни, колкото по принцип обичат да са на пазара. Прозорецът в Германия, Франция и Испания е отворен до 31 август, в Англия до 9 август, а този в Италия седмица по-късно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички