Серхио Агуеро спаси Манчестър Сити от поражение срещу "чуковете"


Серхио Агуеро спаси Манчестър Сити от поражение срещу "чуковете"

875 0

Уест Хям беше напът да поднесе нова изненада, побеждавайки Манчестър Сити за втори път през сезона, но Серхио Агуеро донесе равенство 2:2 и точка на "гражданите" в последен мач от съботната програма на Висшата лига.

Още в 1' се стигна до попадение, след като гостите не се ориентираха в защита при наглед безопасна ситуация. След разбъркване в средата на терена Кояте проби в наказателното поле, изпреварвайки Яя Туре и центрира в наказателното поле. Там се стигна до рикошет, след който коженото кълбо попадна в Енер Валенсия - удар и 1:0 за домакините.

Само няколко минути по-късно равенството беше възстановено, след като първо Агуеро уцели греда, а в следващата атака беше съборен в наказателното поле. Аржентинецът сам изпълни дузпата и реализира за 1:1.

До края на полувремето Харт се отчете с две невероятни спасявания срещу Пайет. В началото на второто полувреме отново той затрудни вратаря на Сити, а в 54' Фабиан Делф уцели гредата на домакинската врата.

В 56' "чуковете" отново поведоха в резултата, след като Енер Валенсия отново беше изведен в наказателното поле и преодоля Харт. Точката на "гражданите" обаче донесе Агуеро с прецизен удар 9 минути преди края.

Лондончани отново остават непобедени в дерби мачове срещу тимове от така наричания топ 4 на Англия, докато "гражданите" остават в подножието на върха на 3 пункта зад Лестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички