Сашо Тонев все по-близо до изхода на "Вила Парк"


Сашо Тонев все по-близо до изхода на "Вила Парк"
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Българският национал Александър Тонев ще напусне Астън Вила до края на трансферния прозорец, категорични са медии, базирани в Бирмингам.

Освен че мениджърът Тим Шърууд не смята да ги използва през сезона, крилото заема и едно от 17-те места за играчи, които не са израснали в клуба и са над 21 години. 

По правилника на Висшата лига всеки отбор трябва да има максимум 25 футболисти над 21-годишна възраст, от които не повече от 17 могат да не са "домашно производство" - т.е. да са играли поне три години в Англия между 16-та и 21-та си годишнина. 

В момента в Астън Вила има 29 такива футболисти, което ще наложи продажбата на поне четирима такива играчи, а сред фаворитите е именно Сашо Тонев.

Ръководството на "виланите" ще се опита да го продаде или поне отново да го отдаде под наем на друг клуб, но към момента това изглежда невъзможно, защото интересът към юношата на ЦСКА е минимален.

Очаква се пък мястото, освободено от Тонев, да бъде заето от Димитър Бербатов, който е в напреднали преговори с тима от Бирмингам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички