Само един отбор във Висшата лига взе над 100 милиона паунда от ТВ права


Само един отбор във Висшата лига взе над 100 милиона паунда от ТВ права
Снимка: Gulliver/Getty Images

1399 0

Арсенал е единственият отбор в английската Висша лига, който прибра над 100 милиона паунда от ТВ права след изиграването на сезона. "Артилеристите" завършиха на 2-о място в класирането, но въпреки това си припечелиха 101 милиона паунда.

На второ място остана разочаровалият през този сезон тим на Манчестър Юнайтед с 96 милиона паунда, а трето и четвърто място делят Тотнъм и Манчестър Сити с по 95 милиона паунда.

Новият и изненадващ шампион на Англия - Лестър, за пръв път в историята си изобщо е в топ 5, след като се сдоби с 93 милиона паунда от телевизионни права. По-голямата част от тях идват благодарение на факта, че през втората половина на кампанията "лисиците" бяха най-гледаният отбор в Англия.

Половината сума от телевизионните права във Висшата лига се разделя по равно между 20-те клуба, една четвърт се разпределя според мястото в класирането, а другата - според излъчванията на мачовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички