Салах разкри коя е причината да стане хит във Висшата лига


Салах разкри коя е причината да стане хит във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1336 0

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е на мнение, че високата му резултатност през миналия сезон се дължи най-вече на атакуващия стил, който налага мениджърът Юрген Клоп.

Египтянинът премина на "Анфийлд" миналото лято от Рома и проведе невероятен дебютен сезон на Острова. 25-годишният Салах вкара 44 гола във всички съревнования, 32 от тях във Висшата лига, което стана нов рекорд в дивизията. Бившият играч на Челси е уверен, че този негов успех се дължи на Клоп, който е повярвал в него и му е помогнал да намери своята най-добра игра.

"Стилът ни на игра помага много. Клоп често иска аз винаги да бъда в епицентъра на събитията и да съм колкото може по-близо до вратата на съперника. Той знае как да извлече максимална полза от своите атакуващи играчи. Просто погледнете колко гола сме вкарали в Премиършип и Шампионската лига. От първия ден Клоп ме счита за свой приятел. Ние сме близки, въпреки че той е бос, а аз играч. Многото ми приятели в отбора и тяхното желание да ми помагат да бележа също е важен фактор за успеха ми. Освен това се трудя упорито всеки ден с желанието да ставам по-добър. Този сезон наистина нанизахме много голове. Не сме егоисти и се стараем да си помагаме взаимно. Харесва ни да играем заедно, а извън пределите на терена сме приятели", отбеляза Салах, цитиран от The Independent.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички