С първи гол за 2022: Кристиано Роналдо спомогна за успех на Манчестър Юнайтед


С първи гол за 2022: Кристиано Роналдо спомогна за успех на Манчестър Юнайтед
Снимка: Laurence Griffiths/Getty Images

5530 0

Манчестър Юнайтед срази с 2:0 гостуващия Брайтън в отложен мач от 18-ия кръг от английския футболен елит.

За домакините се разписаха Кристиано Роналдо в 51-ата и Бруно Фернадеш в 96-ата минута. Домакините на "Олд Трафорд" за пореден път не впечатлиха с играта си, особено през първото полувреме, в което бяха надиграни от "чайките".

През втората част Юнайтед показа далеч по-стойностно представяне, но за това помогна и фактът, че съперникът им остана с човек по-малко на терена от 54-ата минута, когато Люис Дънк бе изгонен от игра, след като спря с нарушение голова атака на съперника.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В петата минута Де Хеа направи ключово спасяване, след като Фред сбърка с пас, а Мак Алистър видя Модер. Нападателят стреля в долния десен ъгъл на Де Хеа, но испанецът с една ръка изби. Миг по-късно Уебстър сбърка при контрола с топката, а Роналдо открадна и видя вляво Санчо, чийто удар обаче бе париран от Роберт Санчес.

Последва опит за удар на Фред, който обаче бе неточен. В хода на първата част обаче темпото на "Олд Трафорд" падна доста сериозно, което лимитира и опасностите пред двете врати, които имаше пред двата отбора в началото на срещата.

Шест преди края на първата част Якоб Модер бе оставен напълно непокрит в наказателното поле на "червените дяволи" и стреля с глава, но Де Хеа направи блестящо спасяване с една ръка, неутрализирайки удара на нападателя на "чайките". Минута по-късно пресиращите действия на Брайтън донесоха резултат, за да се види диагонален шут на Ивс Бисума, но топката премина встрани от вратата на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Напук на трагичната игра, представена от "червените дяволи" през първото полувреме, то те поведоха в резултата в 51-ата. Ивс Бисума загуби лековато топката, след като МакТомини му я отне и я прати при Роналдо. Португалската суперзвезда на домакините отправи мощен удар с десния крак и вкара първия си гол през 2022-а година.

В 54-ата минута Люис Дънк бе изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР, тъй като самият той сгреши лошо и Еланга открадна, след което строполи младока. Реферът бе привикан на монитора, за да прегледа ситуацията и след това нещо отмени жълтия си картон и изгони бранителя на "чайките".

Дванадесет по-късно Роберт Санчес отрази удар с глава на Кристиано след изключително центриране отляво на Фернандеш. В 71-ата минута Санчес направи досадна грешка при изнасянето на топката, а Роналдо получи вляво. Португалецът не стреля, а комбинира със сънародника си Бруно Фернандеш, чийто удар бе блокиран с една ръка от стража на южняците.

В 78-ата минута Брайтън беше много близо до изравнителния гол, след като Якуб Модер нанесе мощен изстрел към вратата на Де Хеа, ала топката се отби в напречната греда на испанския страж.

Макар численото си превъзходство от страна на домакините, то "чайките" започнаха да упражняват натиск, за да върнат гола пасив. Ман Юнайтед се прибра дълбоко в своята половина, а това нещо не се понрави на феновете, които бяха заели местата си на "Олд Трафорд", които започнаха да освиркват футболистите на любимия си тим поради играта, която предоставяха пред очите им.

В сетната минута на добавеното време Юнайтед организира скоростна контраатака, а Погба даде вдясно при свободен удар за Бруно Фернандеш. Той имаше като опция вляво Кристиано Роналдо, но №18 на "червените дяволи" направи лъжливо движение за пас, Санчес легна, а ударът на Фернандеш отиде във вратата на "чайките".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР Ю: Де Хеа – Далот, Варан, Магуайър, Шоу, МакТомини, Погба, Еланга, Фернандеш, Санчо, Роналдо

БРАЙТЪН: Санчес, Кукурея, Уебстър, Дънк, Бисума, Мопе, МакАлистър, Тросар, Грос, Модер, Фелтман

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БРАЙТЪН

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След две поредни равенства в първенството английският гранд Манчестър Юнайтед е задължен да вземе трите точки в следващия си двубой - домакинство на добре представящия се тим на Брайтън. "Чайките" гостуват на "Олд Трафорд" и едва ли са склонни да си тръгнат с празни ръце от Манчестър.

Брайтън е без загуба във Висшата лига от 15 декември, като от тогава записа три шампионатни победи и направи две равенства с Челси, който преди дни стана световен клубен шампион. Юнайтед от своя страна никак не впечатлява с резултатите си в последно време, като в отбора има напрежение.

Коефициентите за двубоя Манчестър Юнайтед - Брайтън вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички