С късен гол Челси взе тежкото гостуване на Стоук


С късен гол Челси взе тежкото гостуване на Стоук
Снимка: Getty Images/Gulliver

637 0

Челси взе тежкото гостуване на Стоук и направи нова крачка към титлата във Висшата лига. "Сините" спечелиха с 2:1 и имат преднина от 13 точки пред втория Тотнъм.

Вилиан откри резултата в 13', Стоук изравни с попадение на Джонатан Уолтърс от дузпа в 38'. Три минути преди края Гари Кейхил донесе победата на гостите и ценните три точки.

Челси започна срещата по мечтан начин, след като още в 13' Вилиан откри резултата от фаул. Бразилецът изненада Лий Грант с удар в близкия ъгъл и изведе лондончани напред. Това даде увереност на гостите, които владееха случващото се на терена без колебания. В 30' Виктор Моузес изведе Маркос Алонсо на чиста позиция в наказателното поле, но ударът на италианеца бе спасен от Грант.

Постепенно тимът на Марк Хюз записа няколко силни минути. След изпълнение на ъглов удар Мартинс Инди прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради нарушение на Берахино. В 38' Стоук успя да изравни. Гари Кейхил събори Джонатан Уолтърс в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която Уолтърс реализира с мощен шут.

Челси имаше преимущество в началото на втората част, но голови положения липсваха. Стоук по-скоро показа, че равенството ги задоволява и премина в защитна фаза.

В 76' Лий Грант беше принуден да се намеси. Педро си освободи пространство, стигайки до подаване, и стреля в левия ъгъл, но не успя да преодолее вратаря. 

3 минути преди края на срещата Гари Кейхил стигна до отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле и я прати в горния ляв ъгъл на вратата, за да донесе победа за "сините" от Лондон. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички