С два гола Маркос Алонсо изкова успеха на Челси срещу Тотнъм


С два гола Маркос Алонсо изкова успеха на Челси срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images/Gulliver

2959 0

Челси победи с 2:1 Тотнъм, записвайки първи успех през новия сезон във Висшата лига. Маркос Алонсо даде аванс на "сините" в 24' след  пряк свободен удар.В 82', Миши Батшуай си вкара автогол, но две минути преди края обаче Маркос Алонсо отбеляза второ попадение днес и донесе победата на Челси.

Тотнъм доминираше на терена през по-голямата част от първото полувреме, но в крайна сметка домакините се оттеглиха на почивката с гол пасив. Попадението на Челси бе след само един точен удар в актива на шампионите. Заради здравата битка на терена имаше и много нарушения, заради които често бе спирана играта.

През втората част особено в началото "шпорите" отново пропуснаха няколко добри шанса. Постепенно обаче играта се изравни като Вилиан уцели и греда. А в последните 10 минути паднаха и другите две попадения - автоголът на Батшуай и попадението на Маркос Алонсо, който се превърна в герой тази вечер.

Първо полувреме

Челси имаше добро положение още в началните минути. В 5' след центриране в наказателното поле топката стигна до Мората, но ударът му с глава мина покрай вратата. В 10' и "шпорите" имаха своята възможност, Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле, като първоначално Куртоа изпусна топката, но след това спаси.  

Тотнъм записа няколко добри минути, като и Муса Дембеле пропусна да открие резултата с удар от наказателното, но Куртоа показа блестяща реакция и отрази удара. 

В 24' Челси получи право да изпълни пряк свободен удар, а зад топката застана Марко Алонсо. С безупречно изпълнение топката попадна в горния десен ъгъл, а стражът на Тотнъм само изгледа топката.

В 29' Кейн получи извеждащ пас зад отбраната и от малък ъгъл стреля, но стражът на Челси изби с коляно. В последвала ситуация символичните домакини посикаха дузпа, но нарушение срещу Кейн нямаше. В 38' Кристиан Ериксен центрира много опасно от свободен удар. Датчанинът прати топката в малкото наказателно поле, но там последователно Кейн и Дайър не успяха да засекат.

Силните минути за Тотнъм продължиха, а Челси все по-трудно намираше начин да играе с топката. В 42' Кейн достигна до хубаво подаване в наказателното поле и нанесе удар, който нацели дясната греда.

Второ полувреме

Тотнъм продължи с пресата и в началото на втората част. Кейн обаче пропусна още една добра ситуация след неточен удар с глава.

В 71' и "сините" наай-сетне успяха да създадат опасно положение.Мората се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. 3 минути след това и Вилиан пропиля невероятен шанс, целейки гредата.

Осем минути пред края Ериксен центрира от фаул, а Миши Батшуай засече топката в собствената си врата, вкарвайки си нелеп автогол.

 

Точно, когато срещата вървеше към равен резултат. Маркос Алонсо за втори път намери път към вратата на Тотнъм. Педро отигра към Маркос Алонсо (Челси), който демонстрира страхотна решителност да стигне до топката преди няколко защитници и да я изстреля от наказателното поле - 1:2. Грешка допусна и Лорис, който можеше да се намеси и да спаси опасността.

Преди мача

Проблемите пред Антонио Конте не спират, тъй като Азар все още не е готов, а сега Гари Кейхил и Сеск Фабрегас са наказани.  Алваро Мората обаче направи добър дебют, така че сега се очаква да стартира.

Срещата ще бъде на „Уембли“, където Шпорите имат само една победа и цели 7 поражения в последните си 9 мача, а сега ще домакинстват през цялата кампания на националния стадион.

Статистиката остава на страната на Челси, който загуби само два пъти в последните 17 мача срещу Тотнъм, но един от случаите бе през миналия сезон, когато Деле Али вкара два гола за успеха с 2:0.

Състави:

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Дейвис, Уаняма, Дембеле, Дайър, Ериксен, Али, Кейн

Челси: Куртоа, Рюдигер, Алонсо, Канте, Мората, Бакайоко, Моузес, Вилиан, Кристенсен, Аспиликуета, Луис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички