Рубен Аморим е "сигурен" за наследник на Юрген Клоп - вече е подготвил 3 трансфера в Ливърпул


Рубен Аморим е "сигурен" за наследник на Юрген Клоп - вече е подготвил 3 трансфера в Ливърпул
Снимка: Getty Images

11601 0

Рубен Аморим вече е подготвил първите си три попълнения, ако стане мениджър на Ливърпул през следващия сезон. Той вече е считан за наследник на Юрген Клоп, след като стана ясно, че Шаби Алонсо ще остане в Байер Леверкузен.

Sky Germany по-рано обяви, че Аморим вече е дал устна договорка да замени Клоп на "Анфийлд", след като германецът напусне клуба в края на сезона. Източници от Ливърпул оттогава опровергаха тези твърдения, въпреки че португалецът остава големият фаворит да поеме Анфийлд.

Отборът на Спортинг на Аморим постигна дубъл през 2021 г. и знаменито изхвърли Арсенал от Лига Европа миналия сезон. В момента са начело в Примейра лига на Португалия и имат четири точки пред втория Бенфика с мач по-малко.

Още: Ливърпул пред дилема за бъдещето на Луис Диас, ПСЖ и Барселона разколебават мърсисайдци

Аморим взима със себе си трима играчи на Спортинг

Очаква с Рубен Аморим да наследи Клоп в Ливърпул

Отборът включва предимно по-млади играчи, но включва и опитни имена, като Виктор Гьокерес, Педро Гонкалвеш, Усман Диоманде и Гонкало Инасио, които играят заедно със старши фигури като Себастиан Коутс, вратарят Антонио Адан и нападателят Паулиньо.

И според португалското издание "Jornal Noticias", Аморим има желание да доведе Инасио и Усман Диоманде със себе си на "Анфийлд", за да подсили отбраната на Ливърпул. Двамата се вписаха отлично в португалския гранд и се съобщава, че наставникът иска да направят партньорство с Върджил ван Дайк.

Още: 70 милиона паунда слагат край на приказката на Мохамед Салах в Ливърпул?

Твърди се също така, че Аморим иска да привлече и полузащитника на Спортинг Мортен Хюлманд в Ливърпул, като датският национал е свързван с трансфери в Тотнъм и Арсенал.

Междувременно, говорейки пред "BBC", бившият защитник на Ливърпул Абел Ксавие обясни какво могат да очакват феновете на "червените" от Аморим, ако той поеме тима. "Той е много скромен, дискретен и има много ясно мислене. Той внедри идеите си в предишния клуб Брага, промени динамиката, създаде емпатия и, разбира се, голям клуб като Спортинг Лисабон плати, за да го има. Първото нещо, което президентът на Спортинг каза беше: "Ние вярваме, че парите, които плащам за Рубен Аморим, ще надделеят и той ще създаде стойност в играчите". А Уейн Рууни изненада: Възхитен е от звезда на Ливърпул, която не е оценена подобаващо на "Анфийлд".

Още: "На 100% съм сигурен в това" - Юрген Клоп се заяде леко с Манчестър Юнайтед

Клоп категоричен след равенството на Ман Юнайтед - Ливърпул: Ясно е, че трябваше да бием

Прецедент, купища рекорди и постижение на Мохамед Салах на Манчестър Юнайтед - Ливърпул

Зрелище! Манчестър Юнайтед пак спря Ливърпул на "Олд Трафорд" в драма с 4 гола и обрати (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички