Роналдо преминал в Манчестър Юнайтед заради едно изречение


Роналдо преминал в Манчестър Юнайтед заради едно изречение
Снимка: Getty Images/Guliver

2830 0

Сър Алекс Фъргюсън и Жорже Мендеш са причината Кристиано Роналдо да премине в Манчестър Юнайтед и да се превърне във футболната икона, която в момента е.

Причината е, че двамата са убедили португалския, тогава, тийнейджър да премине на "Олд Трафорд". Както е известно, CR7 премина при 20-кратните шампиони срещу сумата от 12 милиона паунда през 2003 година и още тогава получи легендарната фланелка с №7.

През въпросното лято интерес към него има дори от Барселона, Арсенал и Ливърпул, но в крайна сметка Роналдо избира Манчестър Юнайтед. Сега стана ясно и защо.

"С Юнайтед ме свързва огромна страст. Това, което Жорже направи за мен, заедно с думите на Сър Алекс, беше като сбъдната мечта. Да играя за Спортинг и изведнъж да дойде този трансфер бе... "уоу, какво е това".

Когато Фъргюсън ме искаше ми каза, че ще играя в поне 50% от мачовете. Това беше нереално. Взех това решение, защото Жорже ми помогна. Последните думи на Сър Алекс към мен определено бяха ключови", спомни си Роналдо при завръщането на Острова за премиерата на неговия филм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички