Роджърс: Парите могат да съсипят кариерата на младите


Роджърс: Парите могат да съсипят кариерата на младите

1213 0

Треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че младите футболисти твърде рано започват да получават много пари, заради което губят глада си за спортни достижения.

"Това е сериозен проблем, който отрича усилията на академията за образованието на младите и талантливи играчи. Защо? Когато те започнат да получават много пари, просто губят мотивация. Те не се интересуват от нищо друго, освен от богатството", категоричен е той.

"Младите футболисти се чувстват господари на живота си, защото знаят, че със заплатите си могат да си позволят всичко. Те си купуват скъпи коли дълго преди да получат шофьорски книжки. Договор трябва да им бъде предложен, но е нужно да се подходи към това с голяма отговорност. Рахим се представи чудесно и ще бъде възнаграден. Така ще бъде с всеки играч, който расте и се усъвършенства", отсича Роджърс.

"Вярвам, че трябва внимателно да разгледаме този въпрос. Ако за един млад играч е твърде рано да започне да получава много пари, това може да му навреди, ако не и да унищожи кариерата му", допълва специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички