Резерви поведоха Юнайтед към успех срещу "чуковете" в Лондон


Резерви поведоха Юнайтед към успех срещу "чуковете" в Лондон
Снимка: Guliver/GettyImages

888 0

Манчестър Юнайтед стартира 2017 в стил, след като успя да стигне до труден успех над Уест Хям като гост с 0:2.

Двубоят беше много оспорван през първото полувреме, а още в първите 10 минути домакините имаха шанс да открият резултата. В 15' обаче Уест Хям остана с човек по-малко, след като Софиен Фегули беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Фил Джоунс.

Оттам нататък за "чуковете" мачът стана много труден, а Рандолф запази вратата си суха срещу два изстрела отблизо на Джеси Лингаард - 0:0 до почивката.

Жозе Моуриньо реагира още на почивката и увеличи креативността на своя тим, пускайки Хуан Мата, а малко след него и Маркъс Рашфорд. Това се оказа най-точното решение, като в 61' нападателят проби отляво и подаде на испанеца, който с кинжален удар даде аванс на своите.

Уест Хям нямаше сили да отговори, а в 79' мачът беше решен след дежурен гол на Ибрахимович. Ерера блокира опит за подаване на Огбона, а топката се насочи право към Златан, който реализира от 6 метра. Голът беше зачетен, въпреки че нападателят беше в очевидна засада.

Това беше 6-и пореден успех за "червените дяволи" в шампионата, като от 23-и октомври насам отборът няма поражение. Победата приближи "червените дяволи" до Арсенал и Тотнъм, които имат съответно 40 и 39 точки (колкото и Юнайтед), но са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички