Резервата Жиру поведе Челси към обрат и запази шансовете на шампионите за Топ 4 (ВИДЕО)


Резервата Жиру поведе Челси към обрат и запази шансовете на шампионите за Топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3406 0

Шампионът на Англия Челси постигна много трудна победа като гост над Саутхямптън с 3:2. В мач от 33-я кръг "сините" от Лондон изоставаха с 0:2 на "Сейнт Мери", но намериха пътя към успеха, с който запазват шансове за класиране в Топ 4 и място в Шампионска лига на есен.

С тази победа те събират актив от 60 точки, като са на 7 от 4-я Тотнъм, като с 67 пункта е и Ливърпул, който е с мач повече. В същото време "светците" остават в опасната зона и с 28 точки са 18-и.

В 21' на срещата домакините поведоха, след като Райън Бертранд бе изведен от дясно и напредна почти до врата на Тибо Куртоа, където върна към Душан Тадич. Последният нямаше проблем да прати топката в далечния ъгъл - 1:0. След час игра момчетата на Марк Хюз стигнаха и до втори гол дело на правещия дебют Ян Беднарек, който се възполза от центриране на Джейм-Уърд Прауз.

Веднага след втория гол на "светците" Антонио Конте направи две промени, а на терена се появиха Оливие Жиру и Педро, което почти веднага даде резултат. В рамките на 8' "сините" вкараха три гола, за да направят пълен обрат. Бившият нападател на Арсенал вкара първото и третото попадения, като за първи път се разписа с екипа на Челси във Висшата лига, а едно попадение вкара и звездата Еден Азар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички