Рекордът на Кайл Уокър е далеч, но изненадващ играч е най-бързият във Висшата лига


Рекордът на Кайл Уокър е далеч, но изненадващ играч е най-бързият във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1752 0

Петимата най-бързи играчи от Висшата лига този сезон бяха разкрити, а изненадващо име оглавява списъка. През миналия сезон начело беше Кайл Уокър, който регистрира максимална скорост на спринт от 37,31 км/ч. Припомняме, че той е на 33 години.

Междувременно - Дарвин Нунес от Ливърпул постигна 36,53 км/ч по време на мач, въпреки първоначалните твърдения, че е счупил рекорда като най-бърз играч в историята на шампионата. Това обаче не се оказа вярно, а спринтът на Уокър през миналия сезон все пак е победен от изненадващ играч, като Sky Sports посочи петимата най-бързи.

Най-бързите 5 във Висшата лига

Още: 5-цифрена глоба за Арсенал след 3:1 срещу Ливърпул, каква е причината?

Въпросният играч е звездата на Тотнъм - Мики ван де Вен, който е ключов играч за отбора на Анге Постекоглу след пристигането му от  Волфсбург - 37,38 км/ч.  Рекордът за всички времена, откакто е записана статистиката, се държи от никой друг, а от Уокър, който тича с удивителната максимална скорост от 37,80 км/ч (23,48 мили в час) през 2020 г.

Още от Бундеслигата е сред най-бързите играчи

Невероятното темпо Ван де Вен беше добре известно преди пристигането му във Висшата лига - към 2023 г. той беше деветият най-бърз играч в историята на Бундеслигата.

На второ място е крилото на Лутън Чиедози Огбене, който достигна с невероятните 36,93 км/ч. Има по-малка разлика между национала на Република Ирландия и звездата на "вълците" Педро Нето, който беше регистриран с 36,86 км/ч.

Междувременно на четвърто място е Доминик Собослай от Ливърпул (36,76 км/ч), докато друго изненадващо име, централният защитник на Бърнли Дара О'Шей - регистрира скорост на спринта от 36,73 км/ч и е на пето място.

Още: "Никога не съм виждал нещо подобно" - Хосеп Гуардиола се удиви след Манчестър Сити 3:1 Брентфорд

Лисандро Мартинес се е разминал с най-лошото, но все пак влиза в лазарета на Манчестър Юнайтед

Обрат, хеттрик и рекорд: Манчестър Сити вече сериозно притеснява Ливърпул на върха (ВИДЕО)

"Тихият" проблем в Ливърпул, който Юрген Клоп толкова дълго потиска, вече излиза наяве

Ужас за Лисандро Мартинес: Може да пропусне над месец в разгара на сезона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички