Разследват два английски тима за данъчни измами, има и задържани


Разследват два английски тима за данъчни измами, има и задържани
Снимка: Getty Images/Guliver

1011 0

Данъчни служители на Великобритания са претърсили офисите на Уест Хям и Нюкасъл като част от масово разследване на Острова за данъчни измами.

В 6:30 местно време тази сутрин разследващите са посетили административните сгради на двата отбора, като освен иззети документи, има и направени арести, включително на изпълнителния директор на "свраките" Лий Чарнли, съобщава Sky Sports.

"Задържани бяха няколко човека, работещи в професионални футболни клубове, във връзка с разследване за данъчни и осигурителни измами. 180 служители на агенцията участва в операцията, както във Великобритания, така и във Франция. Освен арестите, от претърсените офиси са иззети финансови документи, компютри и телефони. Френските власти съдействат на британските и също са направили редица арести", се казва в официално изявление на службите.

От Уест Хем потвърдиха информацията, но отказаха да коментират. "Клубът сътрудничи изцяло на разследването", съобщиха "чуковете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички