Разочароващ Ливърпул пак преглътна горчив хап от Челси


Разочароващ Ливърпул пак преглътна горчив хап от Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1696 0

Няма го Луис Суарес, няма я и класата в Ливърпул. За пореден път през този сезон червените показаха, че са далеч от истината и пак не можаха да вземат важен мач – този път с лидера във Висшата лига на Англия Челси. На своя „Анфийлд” Ливърпул загуби след пълен обрат и остава на 15 точки зад сините, които събраха 29 точки на върха в Англия и още нямат загуба в шампионата.

Мачът започна с домакински натиск, който се отплати в 9-тата минута. Тогава Емре Джан стреля от дистанция, топката рикошира и излъга фатално Тибо Куртоа. Това беше вторият опит на халфа за удар от далечна дистанция, като при първия, още в първата минута, имаше също рикошет и топката мина доста опасно над горната греда - 1:0.

С оглед развитието на мача леко неочаквано Челси изравни много бързо. Това стана след центриране от корнер, при което Симон Миньоле изби по невероятен начин удар на Джон Тери с глава, но при добавката Гари Кейхил вкара, като всъщност Миньоле влезе с топката зад голлинията – 1:1. Това беше отчетено и от системата „Ястребово око”. А Кейхил, от чийто гръб рикошира топката за гола на Ливърпул, успя да си върне по най-сладкия начин.

Пет минути по-късно Ливърпул изтърва отличен шанс пак да поведе след страхотно разбъркване в наказателното поле на Челси, при което трима играчи в червено не успяха да отправят хубав удар. Червените поискаха и дузпа, след като Кейхил изчисти с плонж, но с рамо. След това и Коутиньо пробва рефлекса на Куртоа с удар от дистанция.

Пред другата врата Челси успя на два пъти да отнеме топката и да направи контраатаки, но в последния момент ударите на нападателите в синьо бяха блокирани. Особено чиста беше ситуация в 35-тата минута, когато Рамиреш намери Еден Азар сам в наказателното поле на домакините и той уцели защитник в червено, вместо да вкара гол. А като цяло, след 25-тата минута Ливърпул започна да отстъпва все повече под натиска и пресата на Челси.

Второто полувреме продължи по същия начин, по който завърши първото, но най-опасното положение в първите десет минути беше диагонален удар на Рахим Стърлинг, който беше избит с вещина от Куртоа.

В 66-тата минута логиката възтържествува – Аспиликуета беше изведен отляво и преодоля като на шега Глен Джонсън, вряза се в наказателното поле и центрира остро, като Миньоле изби с върха на пръстите топката току пред главата на Оскар. Кълбото обаче отиде право на крака на Диего Коща и той безмилостно я наниза във вратата на Ливърпул – 1:2.

Десетина минути след студения душ Хендерсън стреля от воле при втората свястна атака на Ливърпул за полувремето, но ударът отиде в гърба на защитник в синьо.

Четири минути преди края на редовното време Гари Кейхил спря удар на Джерард с ръка в наказателното поле. И макар ръката да беше прилепена до тялото, положението беше много спорно и дузпа спокойно можеше да бъде дадена. Това се оказа и последният шанс на Ливърпул да измъкне нещо от мача.

СТАТИСТИКА

Ливърпул: Симон Миньоле; Глен Джонсън, Марти Шкъртел, Деян Ловрен, Алберто Морено; Стивън Джерард, Джордан Хендерсън, Фелипе Коутиньо (68’ Фабио Борини), Емре Джан (68’ Джо Алън), Рахим Стърлинг; Марио Балотели (77’ Рики Ламбърт)

Треньор: Брендън Роджърс

Челси: Тибо Куртоа; Бранислав Иванович, Гари Кейхил, Джон Тери, Сезар Аспиликуета; Сеск Фабрегас, Рамиреш (54’ Вилиан), Неманя Матич, Еден Азар (90+5' Фелипе Луис), Оскар; Диего Коща (90' Дидие Дрогба)

Треньор: Жозе Моуриньо

Стадион: Анфийлд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички