Разклатеният Манчестър Сити пред опасност във Висшата лига: Среща отбор, който не спира да му вкарва


Разклатеният Манчестър Сити пред опасност във Висшата лига: Среща отбор, който не спира да му вкарва
Снимка: Getty Images

6327 0

Наближава краят на сезона в английската Висша лига, а битката за първото място ще бъде до последния кръг. Манчестър Сити опитва да твори история и да стане шампион за четвърти пореден път (както и за седми в последните осем години). "Гражданите" са трети, но имат цели два мача по-малко от лидерите Арсенал и Ливърпул. Сметките са ясни - ако Пеп Гуардиола и компания спечелят всичките си мачове до края, стават шампиони.

В последните срещи обаче натовареният график и напрежението оказаха влияние върху Сити. Отборът отпадна драматично след дузпи с Реал Мадрид, а три дни след това постигна много измъчен успех над Челси в 1/2-финалите от ФА Къп в двубой, в който лондончани пропиляха куп ситуации за гол и инкасираха в самия край. Огромното физическо натоварване за манчестърци продължава с не по-малко важен и труден мач във Висшата лига.

Манчестър Сити с един от най-трудните си мачове до края във Висшата лига

"Гражданите" са в ролята на сериозен фаворит при гостуването си на Брайтън, като платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 1,45 за това да победят. Ставката пък за домакински успех е 6,20, докато пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 4,90. Те се изправят един срещу друг днес (25.04) от 22:00 часа българско време.

Ще бъде любопитно дали Гуардиола ще прибегне към рокади за третия мач в рамките на една седмица, след като повечето ключови футболисти записаха много минути и срещу Реал, и срещу Челси. Брайтън е спрял два пъти Манчестър Сити в последните им шест двубоя - записвайки една победа и едно равенство.

Впечатляваща обаче е резултатността на "чайките" в това съперничество в последно време - включително и при загубите. За въпросните шест двубоя Брайтън реализира цели седем попадения, като в мачовете, в които е домакин, има пет(!) гола в три двубоя срещу Манчестър Сити. В пет от шестте срещи пък се стига до гол/гол между тези опоненти.

Ще си спретнат ли отново Манчестър Сити и Брайтън голово шоу във Висшата лига?

Брайтън и Манчестър Сити в ключов дуел за Висшата лига

Коефициентът на efbet за това да се стигне до голово зрелище в дома на "чайките" и да видим над 3,5 попадения в мача е 2,30, докато за под 2,5 гола в срещата е 2,55. Съответно ставката за това и Брайтън, и Манчестър Сити да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 1,68, докато за няма гол/гол е 2,10.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички